Πολιτισμός και Τέχνες στην Εκπαίδευση

Ενημερωτικό και Υποστηρικτικό υλικό

Αποθετήριο “Ευτέρπη”/Ταξίδια στον κόσμο της Τέχνης

Μαρ 201527

efterpiΑποθετήριο Ευτέρπη: Τραγούδια για εκπαιδευτική χρήση,   Ψηφιακό μουσικό ανθολόγιο

Η νέα εκπαιδευτική εφαρμογή που αναπτύσει η Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Μουσική Εκπαίδευση (ΕΕΜΕ) και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ),  συγκεντρώνει τραγούδια για εκπαιδευτική χρήση με σκοπό να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τη διδασκαλία της μουσικής στα σχολεία και όχι μόνο. Στην “Ευτέρπη” μπορούμε να αναζητήσουμε παρτιτούρες και μαθησιακά αντικείμενα για την διδασκαλία της μουσικής αγωγής.
Κάθε τραγούδι παρουσιάζεται σε μουσική σημειογραφία (musescore ή finale) και συνοδεύεται από σύγχρονα εκπαιδευτικά μεταδεδομένα. Περιλαμβάνει τραγούδια από ιστορικές πηγές και μουσικές ανθολογίες του 19ου και 20ού αιώνων καθώς και παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια.
Η εφαρμογή θα εμπλουτίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με νέο υλικό ώστε να ανταποκριθεί με τον καλυτερο δυνατό τρόπο στις εκπαιδευτικές ανάγκες της μουσικής αγωγής.
Περιηγηθείτε στην Ευτέρπη εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Website Translation Widget

Καιρός

booked.net

Σαν σήμερα

18/4/1951: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο υπογράφουν στο Παρίσι την ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ʼνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), προπομπό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάρτιος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Translate

Αυτό το ιστολόγιο έχει δημιουργηθεί για να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς σε θέματα πολιτισμού και τεχνών. Περιλαμβάνει κυρίως ενημερωτικό και  υποστηρικτικό υλικό για την υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων και όχι μόνο.
Β. Αρβανιταντώνη
Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Π.Ε. Πειραιά

Σύνολο επισκέψεων

hit counter html

Επισκέπτες από

free counters


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων