Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία προσκαλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στις εκθέσεις Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης (ΠΕΣ) στο Γράμμο.
Στην έκθεση ιστορικού περιεχομένου “Γράμμος: Διαδρομές στην Ιστορία”, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα, μέσα από κείμενα, αναπαραγωγές φωτογραφιών, εγγράφων, εφημερίδων και οπτικοακουστικό υλικό, να γνωρίσουν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας από τα τέλη του 19ου αι. ως & τον Εμφύλιο πόλεμο. Στο δεύτερο εκθεσιακό χώρο, παρουσιάζεται η έκθεση “Γράμμος: Διαδρομές στη Φύση“, που προβάλλει τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Η ενημέρωση και η ξενάγηση των μαθητών διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα. Δεν υπάρχει χρηματική επιβάρυνση. Πληροφορίες διαθέσιμες και στην ιστοσελίδα του Πάρκου στη διεύθυνση: http://grammos–pes.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με τον επιστημονικά υπεύθυνο του Πάρκου κ. Ραϋμόνδο Αλβανό στο τηλέφωνο 24670 62136.
Αφήστε μια απάντηση