Πολιτισμός και Τέχνες στην Εκπαίδευση

Ενημερωτικό και Υποστηρικτικό υλικό

ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗΝ EUROPEANA: 4.200 ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ του EUscreen

Αυγ 201225

Χιλιάδες ντοκουμέντα από την Ιστορία της Τηλεόρασης στην Ευρώπη ήδη διατίθενται ελεύθερα μέσω της πύλης του EUscreen και μέσω της Europeana. Διατίθενται πλέον για θέαση από την ιστοσελίδα  Europeana Collections περισσότερα από 42.000 βίντεο (και με αγγλική μετάφραση), στα οποία αποτυπώνεται η ιστορία και η οπτικοακουστική κληρονομιά της Ευρώπης του 20ου αιώνα. Και τώρα το EUscreen προσθέτει σε αυτά μια σειρά ψηφιακών εκθέσεων, που θα βοηθήσει τους χρήστες της πύλης, τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και το ευρύ κοινό, να γνωρίσουν με τον καλύτερο τρόπο το υλικό της συναρπαστικής αυτής συλλογής. europeana

Το Αρχείο της ΕΡΤ συμμετέχει στο πανευρωπαϊκό ψηφιακό αποθετήριο Europeana, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου EUscreen με 4.200 οπτικοακουστικά τεκμήρια. Από το σύνολο των παραπάνω θεμάτων – τα οποία είναι διαθέσιμα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα μέσα από την ιστοσελίδα www.euscreen.eu– τα 200 είναι αμιγώς θέματα ΕΡΤ, ενώ τα 4.000 προέρχονται από το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο (ΕΟΑ). Οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να δουν ιστορικές σειρές της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, όπως «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος», «Ιστορίες ραδιόφωνου», «Αρχαιολογικές ξεναγήσεις», θεατρικά, όπως «Προμηθέας Δεσμώτης», «Ηλέκτρα», επεισόδια από τις σειρές ντοκιμαντέρ «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» (Ροβήρος Μανθούλης, Κώστας Αξελός, Θεόφιλος, Νίκος Σκαλκώτας, Κώστας Γαβράς, Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης), «ΕΞΑΝΤΑΣ», «ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ» (Κώστας Παλαμάς, Γιάννης Ρίτσος, Κωνσταντίνος Καβάφης, Στρατής Τσίρκας), «ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ» (Ιάνης Ξενάκης, Γιάννης Μαρκόπουλος), το ντοκιμαντέρ «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων», σειρές-πορτρέτα με αφιερώματα στον Μιχάλη Κακογιάννη, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Θόδωρο Αγγελόπουλο κ.α.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Website Translation Widget

Καιρός

booked.net
Αύγουστος 2012
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Translate

Αυτό το ιστολόγιο έχει δημιουργηθεί για να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς σε θέματα πολιτισμού και τεχνών. Περιλαμβάνει κυρίως ενημερωτικό και  υποστηρικτικό υλικό για την υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων και όχι μόνο.
Β. Αρβανιταντώνη
Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Π.Ε. Πειραιά

Σύνολο επισκέψεων

hit counter html

Επισκέπτες από

free counters


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων