«Στόχος είναι να δίνεις στον άλλο χαρά»

0

Συγγραφέας: ΜΠΟΥΚΛΑ ΕΛΕΝΗ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 23-12-2018

Τη φετινή σχολική χρονιά 15 Νηπιαγωγεία από την Ελλάδα και την Κύπρο  συμμετέχουμε  σε ένα συνεργατικό πρόγραμμα eTwinning με τίτλο “I can touch a cloud I can dream my school.

Το eTwinning είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης. Σκοπός της δράσης είναι η προώθηση της συνεργασίας των σχολείων στην Ευρώπη, μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Η δράση eTwinning παρέχει υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες ώστε να είναι εύκολο στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς να αναζητήσουν συνεργάτες, να ανταλλάξουν ιδέες και καλές πρακτικές και να δημιουργήσουν βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα συνεργατικά έργα σε οποιοδήποτε θέμα. Η κοινότητα παροτρύνει τους μαθητές από τις χώρες της Ευρώπης να γνωριστούν, να έρθουν σε επαφή με ένα διαφορετικό πολιτιστικό περιβάλλον, να αναπτύξουν διαπολιτισμική συνείδηση, δεξιότητες για ομαδική εργασία και  κριτική σκέψη και να βελτιώσουν παράλληλα τις δεξιότητές τους στις ΤΠΕ.

Το έργο μας

Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας αλλά δε γνωρίζουμε πώς να το πετύχουμε. Ξεκινάμε συνήθως δυναμικά αλλά συνήθως μετά χάνουμε τον αρχικό μας ενθουσιασμό καθώς συναντάμε εμπόδια.

Οι Στόχοι του έργου είναι:

 • Καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης και της αυτοαποτελεσματικότητας
 • Σύνδεση προσωπικών επιλογών και συνεπειών
 • Ανάπτυξη πρωτοβουλίας και ανάληψη ενεργητικών ρόλων
 • Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων μέσω ομαδικών εργασιών
 • Συνεργασία και συμμετοχή της οικογένειας στην επίτευξη των στόχων που τέθηκαν από την ομάδα
 • Επικοινωνία και τεχνολογία μέσω νέων τεχνολογιών
 • Ενθάρρυνση της δημιουργικότητας μέσω της τέχνης.

 

Στο πρόγραμμα συνεργαζόμαστε 15 Νηπιαγωγεία από την Ελλάδα και την Κύπρο και συμμετέχουν 325 νήπια. Η μασκότ μας είναι ο «Μπορώ»

Αυτό το συννεφάκι μας συντροφεύει σε όλες μας τις δραστηριότητες και είναι ο αχώριστος φίλος μας!

Ο «Μπορώ» λοιπόν παρότρυνε τα παιδιά αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων που είναι μέρες Αγάπης να προσπαθήσουμε να ομορφύνουμε τη ζωή των γύρω μας και τη δική μας γιατί

“ Στόχος δεν είναι τα λεφτά

η δύναμη η καλοπέραση κι ομορφιά..

 Στόχος είναι η αγάπη η φιλία

και η ειρήνη στην καρδιά

Στόχος είναι να δίνεις

στον άλλον χαρά..”

Bάλαμε ως στόχο με τα παιδιά να δώσουμε λίγη αγάπη και χαρά στα παιδιά που είναι άρρωστα και είναι σε κάποιο νοσοκομείο. Οργανωθήκαμε για να στείλουμε την αγάπη μας στο σχολείο που έχει δημιουργηθεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

http://www.kathimerini.gr/388739/article/epikairothta/ellada/protypo-sxoleio-egkainiasthke-sto-ippokrateio?fbclid=IwAR2KsDX-louPsmhB7F96nxibXoDi5A8O-mO4KL09xye7b8kGR9XMYCzNZFM

Τα συνεργαζόμενα σχολεία χωριστήκαμε σε 3 ομάδες και στείλαμε παιχνίδια , παραμύθια και αναλώσιμο υλικό. Το δικό μας σχολείο ήταν  στην ομάδα των παιχνιδιών . Για το λόγο αυτό αγοράστηκαν παιχνίδια, τα παιδιά ζωγράφισαν το χαρτί περιτυλίγματος και έφτιαξαν και κάρτα με ευχές. Μια ομάδα γονέων βοήθησε  τα παιδιά να τυλίξουν  τα δώρα τους και έτσι το όνειρό μας έγινε πραγματικότητα! Κάποια παιδικά προσωπάκια φωτίστηκαν για λίγο!!!

Και το ταξίδι μας με τον «Μπορώ» συνεχίζεται

Περισσότερα για το πρόγραμμά μας

0

Συγγραφέας: Αραβανή Βαρβάρα | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Προγράμματα etwinning | , στις 15-12-2018

Λίγα πράγματα για το τι κάνουμε και ποιοι είμαστε

Καλλιεργώντας την αυτοεκτίμηση

0

Συγγραφέας: Αραβανή Βαρβάρα | Κατηγορία Etwinning 2018-19, Μαθηματικά, Προγράμματα etwinning | , στις 09-12-2018

Διαβάσαμε μια φανταστική ιστορία για έναν βασιλιά και το θαυμαστό του κήπο και για το πως τα φυτά του ξεκίνησαν να έχουν αμφιβολίες για τον εαυτό τους με αποτέλεσμα να μαραθούν. Αυτό μας οδήγησε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις που αφορούσαν στη μοναδικότητά μας μέσα από ένα παιχνίδι με τη μικρή μας φίλη τη Σούλα τη Μελισσούλα.

 

 

 

 

 

 

Σας παραθέτουμε το παραμύθι και την πηγήΛήψη αρχείου

Κι εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από το παιχνίδι μας με τη bee bot

Αυτοεκτίμηση και νηπιακή ηλικία

0

Συγγραφέας: Αραβανή Βαρβάρα | Κατηγορία Etwinning 2018-19, Γλώσσα, Δραστηριότητες Νηπιαγωγείου, Προγράμματα etwinning | , στις 09-12-2018

Η αυτοεκτίμηση είναι η εικόνα που έχει κάθε άνθρωπος για τον εαυτό του.  Μπορούμε να θεωρήσουμε ότι είναι καλή όταν έχουμε μια υγιή εικόνα για τον εαυτό μας, αισθανόμαστε ικανοποιημένοι μαζί του και αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ζωής.

Η  αυτοεκτίμηση αποτελεί ψυχικό εφόδιο για μια χαρούμενη και επιτυχημένη ζωή. Πολλοί άνθρωποι έχουν ικανότητες και ταλέντα τα οποία δεν μπορούν να αξιοποιήσουν λόγω της χαμηλής τους αυτοεκτίμησης.

Αυτοεκτίμηση και νηπιαγωγείο

Η αυτοεκτίμηση στη νηπιακή και παιδική ηλικία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη γιατί εκεί μπαίνουν τα πρώτα και καθοριστικά θεμέλια για το χτίσιμο της και συνεχίζει να διαμορφώνεται μέχρι την ενηλικίωση .  Από νωρίς το παιδί έχει την εμπειρία της επιτυχίας μετά από προσπάθεια και επιμονή. Καθώς προσπαθεί, αποτυγχάνει, ξαναπροσπαθεί, αποτυγχάνει ξανά και τελικά τα καταφέρνει, διαμορφώνει ιδέες για τις ικανότητές του. Ταυτόχρονα, δημιουργεί μια άποψη για τον εαυτό του με βάση τις αλληλεπιδράσεις που έχει με άλλους ανθρώπους. Τα παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση συνήθως:

 • δε θέλουν να δοκιμάσουν νέα πράγματα,
 • μιλούν αρνητικά για τον εαυτό τους,
 • δεν ανέχονται τη ματαίωση, 
 • τα παρατάνε εύκολα,
 • δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους,
 • έχουν την τάση να ασκούν υπερβολική κριτική στον εαυτό τους
 • και να απογοητεύονται εύκολα. 

Τα παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές μικρές και μεγάλες δυσκολίες της ζωής τους γεγονός που τους προκαλεί άγχος και ψυχολογικά προβλήματα. Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων