vapsycho's blog

Φιλολογικά Μαθήματα στο Γυμνάσιο Παραλίας Τυρού

Γυμνάσιο Παραλίας Τυρού

Δεκ 202321

Κτήριο

Το Γυμνάσιο στον Τυρό άρχισε να λειτουργεί το 1981 (μέχρι τότε οι μαθητές παρακολουθούσαν τα γυμνασιακά μαθήματα στο γειτονικό Λεωνίδιο) αλλά δική του στέγη απέκτησε το Σεπτέμβρη του 1995, μετά την παραχώρηση του οικοπέδου από το μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Θεόκλητο. Προς τιμή του η αρχική ονομασία του ήταν «ΘΕΟΚΛΗΤΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ». Το 2010 μετονομάστηκε σε «ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΥΡΟΥ». Βρίσκεται δίπλα στον περιφερειακό δρόμο που ενώνει την παραλία με τον Άνω Τυρό. Το κτήριο είναι ανάμεσα σε ελαιώνες και η θέα του είναι ο καταγάλανος Αργολικός κόλπος.

Χώροι

Το σχολείο μας σχετικά διαθέτει αρκετούς χώρους. Καταρχήν έχει τις αίθουσες της κάθε τάξης ( Α,Β,Γ γυμνασίου) και φυσικά γραφείο καθηγητών – διευθύντριας. Επιπλέον, έχει εργαστήριο για τα μαθήματα φυσικής – χημείας και ξεχωριστή αίθουσα για το μάθημα της πληροφορικής με αρκετούς υπολογιστές για τις διάφορες εργασίες μας. Τέρμα δεξιά στο ισόγειο του σχολείου υπάρχει η σχολική βιβλιοθήκη όπου βρίσκουμε διαφόρων ειδών βιβλία, όπως λογοτεχνικά, ιστορικά, επιστημονικά.

Εξωτερικός χώρος

Ο εξωτερικός χώρος είναι αρκετά μεγαλύτερος σε σχέση με το κτήριο. Διαθέτει μεγάλα καταπράσινα παρτέρια και μεγάλο προαύλιο, ιδανικό για περπάτημα, παιχνίδι και κουβέντα στο κιόσκι. Επιπλέον, έχει γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο ποδοσφαίρου και γήπεδο βόλεϊ, χρήσιμοι χώροι στα διαλείμματα ή στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Νιώθουμε τυχεροί που έχουμε μεγάλο προαύλιο με ωραία γήπεδα.

Βραβεύσεις

Το Γυμνάσιο Παραλίας Τυρού για συνολική δράση έλαβε διακρίσεις, επαίνους και βραβεία, όπως, η βράβευση από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ), δύο φορές λόγω των δράσεων ως οικολογικό σχολείο, το 3ο βραβείο Επιχειρηματικότητας από το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο έπαινος από τη συμμετοχή του σχολείου σε διαγωνισμό κατά του Καπνίσματος. Οι μαθητές και οι καθηγητές ασχολούνται κάθε χρόνο με προγράμματα περιβαλλοντικά, πολιτιστικά, αγωγής σταδιοδρομίας και Μαντινείας και e twinning.

Βίντεο: 

https://www.youtube.com/watch?v=Is0WDzSCvcE

Στοιχεία επικοινωνίας του σχολείου

Από την πλατφόρμα e me

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σαν σήμερα

27/4/1941: Αυτοκτονεί η συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάληψη της Αθήνας από τους Γερμανούς.
Ήταν η πρώτη συγγραφέας που έγραψε παιδικά βιβλία στη δημοτική γλώσσα. Μερικά από αυτά είναι: Ο Μάγκας, Τρελαντώνης, Στα μυστικά του βάλτου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Γυμνάσιο Παραλίας Τυρού

European Radio Logo
Δεκέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων