Ενημέρωση 23/3

από ΜΗΤΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Κάτω από: ΓΛΩΣΣΑ | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Αγαπητά παιδιά,

Μη ξεχνάτε ότι υπό άλλες συνθήκες θα προετοιμαζόμασταν για την γιορτή της 25ης Μαρτίου. Για να μη ξεχάσουμε λοιπόν τη μέρα της μεγάλης εθνικής μας γιορτής και για να τη συνδυάσουμε με την ελληνική γλώσσα θα πρότεινα:

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο ή διαβάστε από το Ανθολόγιο  το ποίημα του Διονύσιου Σολωμού «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» και στη συνέχεια κάντε τις δραστηριότητες που ακολουθούν:

http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-F113/323/2178,7993/

 Δραστηριότητες

  1. Στην εισαγωγή αναφέρονται οι λέξεις: πολιορκημένοι, αμφιταλαντεύομαι, αβάσταχτος. Αναζητήστε και γράψτε την ερμηνεία τους.
  2. Να συνδυάσετε τις πληροφορίες της εισαγωγής με τον τελευταίο στίχο του ποιήματος. Γιατί λέει ο ποιητής:

          «Όποιος πεθάνει σήμερα χίλιες φορές      πεθαίνει»;

  1. Κάτω από το ποίημα υπάρχει μια εικόνα. Είναι ένας πίνακας ζωγραφικής του Ευγένιου Ντελακρουά. Τι σχέση έχει αυτός ο Γάλλος ζωγράφος με την ελληνική επανάσταση;                                     

Όποτε μπορέσετε στείλτε μου τις απαντήσεις σας στο bimit@yahoo.gr

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση