Winter Ph2

Η αλήθεια είναι ότι η Γωνιά του Υπολογιστή είναι μια καθημερινά πολυ-χρισημοποιούμενη γωνιά από αρκετά παιδιά. Ωστόσο η χρήση περισσότερα εξειδικευμένων προγραμμάτων, που στοχεύουν στην εξοικείωση των παιδιών με τη χρήση του υπολογιστή στην οικοδόμηση της γνώσης, είναι κάτιπου δεν το κάνουμε καθημερινά.

Με την ευκαιρία της επιμόρφωσης για το Β1 επίπεδο ΤΠΕ είχαμε την ευκαιρία με τα παιδιά να δημιουργήσουμε ιστογγράμματα, να ανοίξουμε ηλεκτρονικά ημερολόγια και συν το χρόνο να  σημιουργήσουμε δικές μας μουσικές (και όχι μόνο) ιστορίες!Η πρώτη μας επαφή ήταν με την υπέροχη ιδέα ηλεκτρονικού ημερολογίου που μας έδωσε η επιμορφώτριά μας κ. Μανάφη Ιωάννα. Με μια σχετική επεξεργασία και προσαρμογή στα ενδιαφέροντα της ηλικιακής μας ομάδας, δημιουργήθηκε το ημερολόγιο που προβλήθηκε και στον παρόντα ιστοχώρο ως “Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρτησης

Η συνέχεια ήρθε, όταν σε συνεργασία με τη αγαπημένη συνάδελφο Δήμητρα Βαρσάμη, δημιουργήσαμε ένα ιστόγραμμα, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην τάξη.

Αυτό ήταν! Με κέντρο μια μόνο λέξη, τη λέξη ΧΕΙΜΩΝΑΣ, δημιουργήσαμε ένα εκπληκτικό ιστόγραμμα, με πολλές ιδέες, περισσότερες και από εκείνες που σκεφτήκαμε οι ενήλικοι.

                  

Το αναρτήσαμε στην παρεούλα για να το βλέπουμε κάθε μέρα και ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε μέ όσα θέματα αναφέραμε. Πάρτε μια γεύση με τις παρακάτω φωτογραφίες….

Πειράματα με το νερό 
ψυχοκινητικά παιχνίδια για τα ρούχα του χειμώνα
Πειράματα- Τήξη & πήξη