Για το μάθημά μας στην Πληροφορική

του Γυμνασίου και γενικά Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

1η Απριλίου: τα καγκουρώ της Google και το αλογάκι του Scratch!

| 0 σχόλια

Την 1η Απριλίου συνηθίζεται να λέμε κάποιο (αθώο) ψέμα, να κάνουμε κάποια φάρσα, έτσι απλά και μόνο για πλάκα . Πολλά μέσα ενημέρωσης φτιάχνουν ψεύτικες ειδήσεις την ημέρα αυτή. Το ίδιο συμβαίνει και στο Διαδίκτυο. Οι παρακάτω είναι από τις πιο πετυχημένες πρωταπριλιάτικες φάρσες!

1. Scratch


Εχτές μεταδόθηκε ένα tweet για αλλαγή ονόματος και μασκότ του scratch! Αντί για γάτα και scratch, η μασκώτ γίνεται ένα γλυκύτατο πόνυ και το όνομα του προγράμματος (τι άλλο; ) Neigh (χλιμίντρισμα!)!! Το σχετικό άρθρο στο ιστολόγιο του scratch είναι από τα πιο ωραία και πλήρως τεκμηριωμένο!!

2. Google Street View – Αυστραλία


Πραγματικά πολύ αστεία ήταν και η είδηση της Google Αυστραλίας ότι προτίθεται να νοικιάσει 1000 καγκουρώ προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει αντί για αυτοκίνητα στην φωτογράφηση περιοχών για τις ανάγκες του Google Street View! Τα καγκουρώ θα φέρουν στο κεφάλι τους κάμερα με δυνατότητα λήψης 360 μοιρών,  η οποία θα λειτουργεί με ηλιακό συλλέκτη! Η εικόνα μιλάει μόνη της!

3. Google Maps


Πολύ όμορφος είναι ο 8-bit χάρτης των Google Maps και πολλοί οπαδοί-νοσταλγοί  αυτής της αισθητικής θα ήθελαν να ήταν αλήθεια!

4. Chrome: Multitasking Mode


Ο Google Chrome ανακοίνωσε multitasking mode και χρήση τόσων ποντικιών όσων μπορεί κάποιος να δουλέψει ταυτόχρονα.

5. Η Συλλογή DVD του Youtube

Το Youtube διαφήμισε ότι διαθέτει σε DVD όλα τα βίντεο που έχουν ανέβει σε αυτό. Για την αποστολή τους θα χρειαστούν 175 φορτηγά τα οποία θα παραδώσουν τα DVD στην πόρτα του παραλήπτη!

6. 3D Monocle και Ultrabook


Η Toshiba ανακοίνωσε το 3D μόνοκλ, ενώ η Sony το πολύ μικρό -στο μέγεθος νομίσματος- Vaio Q UltraBook!!

Αυτές και άλλες δημοσιεύσεις – φάρσες  εδώ.


Συντάκτης: tsomokou

2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων