Για το μάθημά μας στην Πληροφορική

του Γυμνασίου και γενικά Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

Ό,τι χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε το μάθημά μας!

| 0 σχόλια

Για το σχολικό έτος 2011 – 12

Υπηρεσίες για τους μαθητές

Α) Μαθητικοί Λογαριασμοί
Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, δημιουργούνται μαθητικοί λογαριασμοί τα στοιχεία των οποίων απομνημονεύει κάθε μαθητής και δεν τα κοινοποιεί σε άλλα πρόσωπα. Με αυτά έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) που υποστηρίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Συγκεκριμμένα:

  1. Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο:  webmail.sch.gr
    Κάθε μαθητής συνδέεται με τα στοιχεία του μαθητικού του λογαριασμού και στέλνει / λαμβάνει ηλ. μηνύματα. (Στείλτε ηλ. μήνυμα στο tsomokou[@]sch[.]gr για να ξεκινήσουμε και φέτος!)
  2. Ιστολόγια και Ομάδες: blogs.sch.gr
    Κάθε μαθητής συνδέεται με τα στοιχεία του λογαριασμού του και έχει πρόσβαση στο ιστολόγιό του αν το έχει ενεργοποιήσει και στα ιστολόγια των ομάδων του. Θα μας χρειαστούν τα ιστολόγια:

    blogs.sch.gr/tsomokou/
    blogs.sch.gr/2gymnasio/
    blogs.sch.gr/2gymchlk/
    blogs.sch.gr/brothership/

  3. Ηλεκτρονική Τάξη: eclass.sch.gr
    Οι μαθητές μπορούν να κάνουν αναζήτηση και να βρουν την ηλεκτρονική τάξη του σχολείου μας και κάθε άλλου σχολείου, συμπληρώνοντας τα κατάλληλα κριτήρια. Συνήθως ο νομός είναι αρκετός. Ή εδώ μπορούν να δουν την ηλεκτρονική τάξη του μαθήματός μας. Στο Βιβλίο Ύλης κάθε τάξης υπάρχει αναλυτικά κάθε μάθημά μας.

Β) Ψηφιακό Σχολείο
Στη διεύθυνση http://digitalschool.minedu.gov.gr/ βρίσκεται το ψηφιακό σχολείο με όλα τα βιβλία και τα προγράμματα σπουδών. Ή συγκεκριμμένα θα βρείτε τα βιβλία του Γυμνασίου:

  1. Α’ Γυμνασίου – Βιβλία
  2. Β’ Γυμνασίου – Βιβλία
  3. Γ’ Γυμνασίου – Βιβλία
  4. Όλα τα βιβλία εδώ (να προτιμήσουν αυτό το σύνδεσμο οι μαθητές)

Γ) Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Στη διεύθυνση http://www.pi-schools.gr/ βρίσκεται όλες τις οδηγίες και το Εκπαιδευτικό Λογισμικό για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα στη διεύθυνση http://www.pi-schools.gr/software/gymnasio/ βρίσκεται όλο το Εκπαιδευτικό Λογισμικό του Γυμνασίου.

Δ) Τεχνική Στήριξη Πληροφοριακών Συστημάτων

Στη διεύθυνση http://ts.sch.gr/software/ βρίσκεται on-line και δεν χρειάζεται να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, όλο το Εκπαιδευτικό Λογισμικό για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ειδικά στη διεύθυνση http://ts.sch.gr/repo/online-packages/gym-pliroforiki-a-c/airport.swf βρίσκεται το Εκπαιδευτικό Λογισμικό της Πληροφορικής Γυμνασίου.

Συντάκτης: tsomokou

2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων