Για το μάθημά μας στην Πληροφορική

του Γυμνασίου και γενικά Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

Ιστολόγια μαθητών – Blogs στο ΠΣΔ

| 0 σχόλια

Με την δημιουργία του μαθητικού σας λογαριασμού, δημιουργήθηκε αυτόματα και ένα ιστολόγιο (blog) το οποίο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και να του δώσετε όποιο περιεχόμενο θέλετε. ό,τι σας ενδιαφέρει. Στην διεύθυνση blogs.sch.gr (εικόνα παρακάτω) μπορείτε να συνδεθείτε και να έχετε πρόσβαση στα ιστολόγιά σας, στις ομάδες σας και σε όλες τις άλλες υπηρεσίες. Η διεύθυνση κάθε ιστολογίου είναι blogs.sch.gr/username/ δηλ η βασική διεύθυνση ακολουθούμενη από το username του μαθητικού σας λογαριασμού.

Δείτε εδώ  το blog του Γιώργου από το Β2, ο οποίος έκανε εισαγωγή των δημοσιεύσεων του από το παλιό του blog στο σχολικό! Υπάρχουν και άλλα ιστολόγια μαθητών (τα οποία και έχουν παρουσιαστεί σε άλλες αναρτήσεις) και ακόμη δεν έχουν μεταφερθεί στο ΠΣΔ.

Επίσης εδώ το ιστολόγιο της ομάδας των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας. Το ιστολόγιο αυτό είναι μια δοκιμαστική απόπειρα των μαθητών και η πρώτη τους επαφή με το χώρο των ιστολογίων. Για το λόγο αυτό πολλές αναρτήσεις δεν είναι δημόσιες. Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα. Για να εξυπηρετήσει καλύτερα το μάθημα, είναι κρυφό χωρίς δημόσια πρόσβαση. Σε αυτό έχουν πρόσβαση μόνο τα μέλη δηλ εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου. Ανάλογα με τις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας μπορεί κάποια διαστήματα να ορίζεται σαν δημόσιο.

Αν ξεκινήσετε δικό σας, δείτε εδώ τις οδηγίες στο ιστολόγιο της Αδελφοποίησης Γυμνασίων, τα βήματα που θα πρέπει να κάνετε για την πρώτη σας ανάρτηση, την πρώτη σας δημοσίευση. Βέβαια στο δικό σας ιστολόγιο δεν υπάρχουν κατηγορίες κτλ, προς το παρόν κάντε δοκιμαστική δημοσίευση.  Επίσης αν θέλετε να κάνετε αλλαγές στο ιστολόγιο σας τότε θα δουλέψετε απο τον πίνακα ελέγχου. Για τις ρυθμίσεις και τον σχεδιασμό του ιστολογίου θα γίνει εργαστήριο bloggers και θα ακολουθήσει σχετική δημοσίευση. Μην βιάζεστε!

Διαλέξτε λοιπόν το θέμα σας και τι θέλετε να πείτε μέσα από το ιστολόγιο σας, κάντε μια δοκιμαστική δημοσίευση και καλή αρχή! Οι πρώτες δοκιμές σας μπορούν να γίνουν  στο μαθητικό ιστολόγιο της ομάδας μας οπότε εκεί θα μάθετε και μετά μπορείτε να εφαρμόσετε και στο δικό σας!

υγ: Η … κοινωνική δικτύωση μέσω του ΠΣΔ φέρνει γρήγορα αποτελέσματα στους μαθητές καθώς έχω λάβει ήδη ηλ. μηνύματα για την ομάδα, τα ιστολόγιά, τι θα κάνουμε, με ποιους ή πως θα συνεργαστούμε κτλ.

Συντάκτης: tsomokou

2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων