Για το μάθημά μας στην Πληροφορική

του Γυμνασίου και γενικά Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

Σεισμός 9 ρίχτερ στην Ιαπωνία και τσουνάμι

| 0 σχόλια

Ο μεγαλύτερος καταγεγραμμένος σεισμός στην Ιαπωνία ήταν αυτός που σημειώθηκε νωρίς το πρωί στις 11 του μήνα στον θαλάσσιο χώρο βορειοανολικά της Ιαπωνίας.

Οι εικόνες απίστευτες. Οι καταστροφές δεν φαίνονται με πρώτη εκτίμηση. Το τσουνάμι που δημιουργήθηκε και χτύπησε τη χώρα δημιουργεί απίστευτες καταστροφές. Το ύψος του φτάνει τα 20 μέτρα και σαρώνει τα πάντα μέχρι και 80 χιλ μέσα από την ακρογραμμή. Το κύμα μία μέρα μετά φτάνει εξασθενημένο και στις ακτές της βόρειας και νότιας Αμερικής.

Μια έκρηξη σε πυρηνικό αντιδραστήρα μοιάζει να μην προξενεί ανησυχία, σήμερα όμως υπάρχουν σκέψεις και για προβλήματα στο σύστημα ψύξης και του δεύτερου ή του 3ου πυρήνα. Η γύρω περιοχή έχει εκκενωθεί και 200.000 άνθρωποι την εγκατέλειψαν. Ο αριθμός των ανθρώπων που χάθηκαν ή που αγνοούνται συνεχώς αυξάνει. Όσοι σώθηκαν βρίσκονται σε σημεία συγκέντρωσης με μεγάλα προβλήματα στην παροχή νερού και άλλων μέσων διαβίωσης. Οι πρώτες αποστολές φτάνουν στη χώρα και ας ελπίσουμε σε όσο το δυνατό μικρότερες απώλειες και επιπτώσεις.

Oι φωτογραφίες είναι από τη διεύθυνση: http://www.boston.com/ Κάντε κλικ επάντω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγάλο μέγεθος. Για να δείτε και τις υπόλοιπες κάντε κλικ εδώ και εδώ.

update: Δευτέρα 14/03/2011 9:59μμ

Δυστυχώς τα νούμερα των απωλειών αυξάνονται δραματικά. Δύο εκ. χωρίς ρεύμα, ενάμιση εκατ. χωρίς νερό.

Εκρήξεις και στον πυρήνα νο 3 και φόβοι για χειρότερη έκρηξη ή τήξη του πυρήνα στον αντιδραστή νο 2.

Μια απλή καταγραφή… η αναζήτηση πληροφοριών για αυτό το γεγονός θα σας δώσει πλήθος στοιχείων στο διαδίκτυο.

“Πριν και μετά”, κάντε κλικ εδώ και εδώ [update Τετάρτη 16/03/2011 8:03μμ και εδώ και εδώ] για να δείτε φωτογραφίες πως ήταν οι διάφορες περιοχές πριν το τσουνάμι και πως είναι μετά, περνώτας το ποντίκι σας πάνω από αυτές.

Τα διάφορα μέσα μετέδιδαν “ζωντανές” εικόνες από τις καταστροφές από το τσουνάμι, αυτό που βλέπαμε συνέβαινε εκείνη ακριβώς τη στιγμή (για να μου θυμήσει ένα παλιό σύνθημα σε τοίχο σχολείου: “Όταν έρθει το τέλος θα το παρακολουθείτε live και έγχρωμο”..

Συντάκτης: tsomokou

2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων