Για το μάθημά μας στην Πληροφορική

του Γυμνασίου και γενικά Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

Το Διαδίκτυο στην καθημερινότητα του εφήβου

| 0 σχόλια

Τα προηγούμενα χρόνια (τρία χρόνια και πίσω) τα παιδιά μου παραπονιούνταν ότι δεν έχουν ελεύθερο χρόνο να παίξουν! Σε συζητήσεις που κάναμε, μου έλεγαν πως θέλουν να βγουν να παίξουν ποδόσφαιρο ή ότι άλλο και δεν έχουν χρόνο! Σε κουβέντες που έκανα πέρυσι ή και φέτος, δεν εκφράζουν τα ίδια παράπονα ή δεν τα εκφράζουν με την ίδια ένταση. Μάλιστα στην ειδική ερώτηση αν προτιμούν μια βόλτα, ένα πικ – νικ και να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα, να ακούσουν μουσική ή να σερφάρουν στο διαδίκτυο και να βλέπουν έστω εκεί τις εικόνες ή να ακούνε εκεί τη μουσική, διάλεξαν το δεύτερο! Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι η ανάλυση της εικόνας θα νικούσε τη μαγεία των χρωμάτων ενός ηλιοβασιλέματος, τη μαγεία των χρωμάτων του φυσικού κόσμου!!

Τα παραπάνω θυμήθηκα όταν διάβασα τις προάλλες ένα άρθρο με τίτλο: Στο Διαδίκτυο οι έφηβοι είναι πιο χαρούμενοι και με αφορμή σημερινη εργασία στην τάξη, αποφάσισα να το αναρτήσω.

Η έρευνα έγινε στη Βρετανία σε νέους 11 ως 18 και τα ευρήματά της είναι άξια σχολιασμού και πρέπει να μας απασχολήσουν. Για παράδειγμα 1 στους 8 συναντιέται με άγνωστο άτομο που γνώρισε στο Διαδίκτυο. Επίσης ένα μεγάλο ποσοστό λέει ψέματα για τον εαυτό του και δημιουργεί μια ψεύτικη εικονική προσωπικότητα και ζωή. Περισσότερα διαβάστε στο ίδιο το άρθρο, αναζητήστε εδώ και άλλες σχετικές αναρτήσεις (χρήση ετικετών, κατηγοριών ή αναζήτηση) ή ακόμη κάντε και τη δική σας αναζήτηση. Με τα παιδιά θα συνεχίσουμε την εργασία μας και τη δημοσκόπησή μας στο μάθημα.

(η εικόνα προέκυψε από αναζήτηση στις εικόνες του google)

Συντάκτης: tsomokou

2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων