Για το μάθημά μας στην Πληροφορική

του Γυμνασίου και γενικά Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

«Ομήρου Οδύσσεια – Το παραμύθι των παραμυθιών»

| 0 σχόλια

«Ομήρου Οδύσσεια – Το παραμύθι των παραμυθιών»
Κάρμεν Ρουγγέρη

Μετά από μια επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία η εταιρεία παραγωγής Πολιτισμός & Επικοινωνία παρουσιάζει ξανά, από τις 31 Οκτωβρίου 2010, το έργο «Ομήρου Οδύσσεια – Το παραμύθι των παραμυθιών». Η αγαπημένη των παιδιών Κάρμεν Ρουγγέρη έχει διασκευάσει και σκηνοθετήσει ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα όλων των εποχών, με σεβασμό τόσο στο λόγο του Ομήρου όσο και στους λιλιπούτειους φίλους της.

Οι περιπέτειες και οι περιπλανήσεις του Οδυσσέα ζωντανεύουν ξανά στη σκηνή του «ΘΕΑΤΡΟΝ», σε μια παραγωγή διεθνών προδιαγραφών, πιστή στην ευρύτερη φιλοσοφία του «Ελληνικού Κόσμου» για τη χρήση της νέας τεχνολογίας στην εκπαίδευση και τη διάδοση του πολιτισμού. Με τις άρτιες εγκαταστάσεις και τον τεχνολογικό εξοπλισμό του «ΘΕΑΤΡΟΝ», τα πλούσια σκηνικά και τα εκπληκτικά κουστούμια της Χριστίνας Κουλουμπή, καθώς και την εξαιρετική μουσική του Γιάννη Μακρίδη, η παράσταση «Ομήρου Οδύσσεια – Το παραμύθι των παραμυθιών» αναμένεται να αποτελέσει μία από τις πιο αξιόλογες αυτής της θεατρικής περιόδου.

Την παράσταση υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη, που με το μοναδικό της ταλέντο εμπνέει στα παιδιά κάθε ηλικίας την αγάπη για το θέατρο. Συγχρόνως, τα παιδιά, μέσα από το έργο αυτό, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλούσια κληρονομιά της ιστορίας και της μυθολογίας μας.

Αυτή τη χρονιά θα συνταξιδέψουμε με τον Οδυσσέα και θα παρακολουθήσουμε βήμα βήμα την προσπάθειά του να επιστρέψει στο σπίτι του.

Λίγα λόγια για το έργο

Όλα αρχίζουν στον Όλυμπο… Οι θεοί συνεδριάζουν, μια που ο Ποσειδώνας –εχθρός του Οδυσσέα– λείπει σε ταξίδι. Ευκαιρία να επιτρέψουν στον πολύπαθο ήρωα να φύγει από το νησί της Καλυψώς, όπου είναι αποκλεισμένος. Ο Ερμής αναλαμβάνει να μεταφέρει την είδηση. Η Καλυψώ θυμώνει, αλλά του δίνει την άδεια να φύγει. Με μια σχεδία ο Οδυσσέας ξεκινάει για την ποθητή επιστροφή.
Για κακή του τύχη, ο Ποσειδώνας, γυρνώντας από το ταξίδι του, τον βλέπει. Θυμώνει. Σηκώνει φουρτούνα και διαλύει τη σχεδία. Ο Οδυσσέας, ναυαγός, βγαίνει στο νησί των Φαιάκων. Εκεί τον συναντά η βασιλοπούλα Ναυσικά και τον οδηγεί στους γονείς της, οι οποίοι τον φιλοξενούν.
Αποκαλύπτει ποιος είναι κι αρχίζει να διηγείται τις περιπέτειές του… Πρώτα στους Κίκονες, με δώδεκα καράβια, μετά στους Λωτοφάγους, στην Αιολία και στους Λαιστρυγόνες και ύστερα στην Κίρκη. Περιγράφει την κάθοδό του στον Κάτω Κόσμο, τη δοκιμασία των Σειρήνων, το πέρασμα από τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, το ταξίδι στο νησί του Ήλιου και την άφιξή του στο νησί της Καλυψώς. Οι βασιλείς των Φαιάκων, συγκινημένοι, τον στέλνουν με ένα μαγικό καράβι πίσω στην Ιθάκη. Να, λοιπόν, τώρα ο Οδυσσέας μας στην όμορφη πατρίδα του…

Από τις 31 Οκτωβρίου 2010 το «ΘΕΑΤΡΟΝ» και η Κάρμεν Ρουγγέρη περιμένουν τους συνταξιδιώτες τους στο μακρύ και δύσκολο ταξίδι του Οδυσσέα προς την Ιθάκη…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο-σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά-κουστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική διασκευή-σύνθεση: Γιάννης Μακρίδης
Κίνηση-Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας
Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Σπαθογραφίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης
Μουσική διδασκαλία: Γιάννης Μακρίδης
Παραγωγή: Πολιτισμός & Επικοινωνία

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά) οι ηθοποιοί:
Αλεξανδράκης Αλέξανδρος, Κιοσές Πέτρος, Κοσμίδης Στέφανος, Νικηφορίδου Βασιλική, Πολυκανδρίτου Δέσποινα, Ρουσσινού Ελένη, Σαχπεκίδης Παύλος, Τουμασάτος Γρηγόρης, Τράκας Στέλιος, Τσιδίμης Θανάσης, Τσόγκα Κοραλία, Χατζάς Άγγελος


ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Κυριακή: 11:30 και 14:45

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15€, θεωρείο 12,5€ – Σχολικές παραστάσεις: 8€

Για τα σχολεία παραστάσεις πραγματοποιούνται καθημερινά μετά από συνεννόηση.
Πληροφορίες: ΤΕΧΝΙS, τηλ.: 210 9345 378

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του «ΘΕΑΤΡΟΝ», στα καταστήματα Public, τηλεφωνικά με χρήση πιστωτικής κάρτας και μέσω Διαδικτύου στη διεύθυνση: http://tickets.theatron254.gr/
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 212 254 0313

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
WE PROMOTION: Βαγγέλης Περάκης (pr.perakis@gmail.com), τηλ.: 6972 858515
Γιώργος Εριτσίδης (eritsidis@gmail.com), τηλ.: 6932 440622

Πηγή: http://www.theatron254.gr/index.php?pid=4&eid=81

.

Συντάκτης: tsomokou

2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων