Δ΄τάξη

4η θέση στον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό δημιουργικής έκφρασης!

Οι μαθητές μου της Δ΄τάξης  συμμετείχαν στον 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ:

«ΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ»

και  σύμφωνα με την εισήγηση της ειδικής επιτροπής κρίσης του διαγωνισμού, η πρόταση που υποβάλλαμε στην κατηγορία Τέχνη του λόγου: ποίηση/παραμύθι/εικονογραφημένο παραμύθι/νουβέλα/μύθος/δοκίμιο, έλαβε την 4η  τιμητική θέση!

Πρόκειται για ένα ποίημα που κατάφεραν να συνθέσουν οι μαθητές της Δ΄τάξης του 3ου δημοτικού σχολείου Καρπενησίου μετά από πρόταση της δασκάλας τους  να φανταστούν το σχολείο και να το παρομοιάσουν με ένα λουλούδι που είναι πάντα ανθισμένο. Τη Σεμπρεβίβα (πάντα ζει) των Κυθήρων!!!Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό!

Έχετε την δυνατότητα είτε να παρακολουθήσετε την τελετή  μέσω διαδικτύου από τη διεύθυνση http://creativity.edu.gr

Ο κατάλογος με τα σχολεία που καταλαμβάνουν τις πρώτες 10 θέσεις θα αναρτηθεί στον παραπάνω ιστότοπο του διαγωνισμού.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το ποίημα των παιδιών!

Συγχαρητήρια παιδιά!!! Να είστε πάντα δημιουργικοί στη ζωή σας. Με κάνετε πολύ περήφανη!

Τα βιβλία σε ρόδες στην τάξη μας!

booksonwheels_afisa_F_35X50_F_sketi-570x816Μια βαλίτσα γεμάτη βιβλία που σε ταξιδεύει … στη μυθολογία, στα συναισθήματα και αλλού!

Εμείς «σκαρώσαμε» ένα ποίημα για τη βαλίτσα που ήρθε στην τάξη μας και το κάναμε βιβλίο! Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Τι είναι τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ®

Τα  ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ®  είναι  ένα  πρωτοποριακό  πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες μέσα στις σχολικές τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων.

Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® ενθαρρύνουν  τα παιδιά να ξεφυλλίσουν, να ακούσουν ή να διαβάσουν τα βιβλία στο σχολείο,  να αναγνωρίσουν  τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλούν και να τα μοιραστούν. Τους προσφέρει  την επιλογή  να δανειστούν  βιβλία στο σπίτι και να χαράξουν έτσι  την προσωπική τους αναζήτηση, καθώς το ένα βιβλίο τους δημιουργεί  το ενδιαφέρον  να διαβάσουν το  άλλο. Ετσι, σταδιακά αντιλαμβάνονται πως για κάθε θέμα υπάρχουν πολλές  προσεγγίσεις και  πως ένα βιβλίο μπορεί να γίνει συνοδοιπόρος σε διαφορετικές αναγνωστικές διαδρομές και αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη.

Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® φθάνουν στο σχολείο μέσα σε ένα σάκο με ρόδες, ώστε να μεταφέρονται εύκολα. Σε κάθε θεματικό σάκο συνδυάζονται 25 περίπου βιβλία γνώσεων, μυθοπλασίας, λογοτεχνίας, εικνογραφημένα, που  καλύπτουν τρία  επίπεδα αναγνωστικής  ικανότητας. Παραμένουν στη σχολική τάξη επί τέσσερεις εβδομάδες, ώστε να υπάρχει χρόνος για δανεισμό και για παράλληλες δράσεις όπως  εργαστήρια,  λέσχη ανάγνωσης, συζητήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, επισκέψεις σε βιβλιοθήκες, εκθέσεις κ.α. Τόσο ο σάκος, όσο και η ιστοσελίδα, περιέχουν προτάσεις αναγνωστικών διαδρομών και δράσεων γύρω από τα βιβλία.

Το πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ  ΡΟΔΕΣ® δημιουργήθηκε  το 2012 από τη μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία  Η ΠΥΡΝΑ, με  τη συνεργασία του  Γραφείου Περιβαλλοντικής Aγωγής της Α΄ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών. Η εφαρμογή του ξεκίνησε από την Αθήνα, με τη συνεργασία  τηςΚεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Αθηναίων και επεκτάθηκε με μεγάλο δωρητή το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015 τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® ξεκίνησαν τα «ταξίδια» τους με 120 σάκους και με 3.200 βιβλία που θα φθασουν σε 700 περίπου σχολεία ανά την Ελλάδα.
Χορηγός για την Κρήτη είναι η Hertz Autohellas, για την Πελοπόννησο τοΊδρυμα Καπετάν Βασίλη ενώ νέοι  σάκοι με βιβλία στα αγγλικά ετοιμάζονται με την συμβολή του BritishCouncil και με δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® πραγματοποιείται υπό την αιγίδα τουΥπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Περισσότερες πληροφορίες:  http://www.vivliaserodes.gr/

Η εκπαίδευση ξανά στο στόχο!

Στα πλαίσια της παγκόσμιας εβδομάδας δράσης για την εκπαίδευση της actionaid η Δ΄τάξη του 3ου Δημοτικού Καρπενησίου και το ειδικό δημοτικό έλαβαν δράση!!! Ενημερώθηκαν, συγκινήθηκαν προβληματίστηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν, ευαισθητοποιήθηκαν… φώναξαν δυνατά πως όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση!

Εδώ θα βρείτε υλικό από όλα τα σχολεία που συμμετείχαν ( μπράβο σε όλους).

Εδώ η σελίδα της actionaid.

Διαδραστικές Χαρτογραφικές Εφαρμογές για παιδιά

Διαδραστικός Άτλαντας  &  Παγκόσμιος  Άτλαντας

Πρόγραμμα etwinning από την Δ΄τάξη

Στα πλαίσια του προγράμματος etwinning η τάξη μου( σε συνεργασία με την καθηγήτρια αγγλικών κ. Νατάσα Κυργιοπούλου)  έγραψε την αρχή μιας ιστορίας, που κλήθηκαν να συνεχίσουν οι υπόλοιπες χώρες. Το όνομα του προγράμματος A story to be continued… Το τραγούδι hide and seek το σκαρώσαμε μόνοι μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *