Το γήπεδο του Ajax FC

Άμστερνταμ Arena:

Η Άμστερνταμ Αρίνα (Amsterdam Arena) είναι ποδοσφαιρικό στάδιο στο Άμστερνταμ, στην Ολλανδία. Αρχικά, σχεδιάστηκε ως το κεντρικό σημείο της προσπάθειας του Άμστερνταμ να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο, όταν η προσπάθεια για τους Ολυμπιακούς τελείωσε, το σχέδιο ήταν η δημιουργία ενός χώρου γενικών αθλημάτων στην περιοχή του Άμστερνταμ. Σήμερα, το στάδιο αποτελεί την έδρα του Άγιαξ, που είναι μια από τις παραδοσιακά δυνατότερες ομάδες της Ολλανδίας, και ολόκληρης της Ευρώπης. Το στάδιο φιλοξενεί επίσης την ομάδα μπέιζμπολ Άμστερνταμ Αντμίραλς.

Το στάδιο άνοιξε το 1996 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο που συνδυάζουν εισελκόμενη οροφή και επίπεδο με γρασίδι. Η χωρητικότητά του είναι 52.960 θέσεις. Το κόστος κατασκευής του σταδίου έχει εκτιμηθεί σε 212 εκατομμύρια φιορίνια, ή 96 εκατομμύρια ευρώ. Ο πρώτος αγώνας που πραγματοποιήθηκε μετά τα εγκαίνιά του γηπέδου ήταν μεταξύ της ομάδας του Άγιαξ και της Μίλαν.

Ιστορία:

Από το 1989 Ajax εργάζονται για να αναπτύξουν σχέδια για ένα νέο γήπεδο. Το παλιό γήπεδο De Meer δεν πληρούνται πλέον οι απαιτήσεις των καιρών. Από το 1993, τα σχέδια για το Amsterdam Arena τελικό.

Εγκαίνια:

Η Αρένα του Άμστερνταμ ήταν στις 14 Αύγ 1996 κατά τη διάρκεια μιας μεγάλη τελετή έναρξης από την Βασίλισσα Βεατρίκη άνοιξε.Το τραγούδησε Trijntje Oosterhuis την τελετή γραμμένο ειδικά για αυτό το ύμνος στη θάλασσα . Στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου έγινεTina Turner εδώ την πρώτη διεθνή καλλιτέχνη. Της πιό άγρια ​​όνειρα Tour ήταν συνολικά 155.000 θαυμαστές άνοιγμα Grand Arena.

αρχικούς στόχους:

Μετά την τελετή των εγκαινίων, ο πρώτος αγώνας στο γήπεδο παίζεται ανάμεσα σε Άγιαξ και Μίλαν . Αίας έχασε το φιλικό αγώνα με 0-3. Το πρώτο γκολ στο γήπεδο έγινε από τον Dejan Savićević . Το πρώτο γκολ αξιωματούχος σημείωσε από Marc Degryseλογαριασμό PSV κατά τη διάρκεια της μάχης για τον Johan Cruijff Shield . Η πρώτη επίσημη ολλανδική γκολ έχει σημειωθεί στο ίδιο αγώνα από René Eijkelkamp . Ο πρώτος στόχος ήταν Ajax στις 21 Αυγούστου 1996 από τον Κική Musampa στο την 81η λεπτό του πρωταθλήματος εναντίον NAC .

Σημαντικά γεγονότα:

Εκτός από διεθνείς αγώνες της ολλανδικής εθνικής ομάδας, ο αγώνας για το Johan Cruyff κλίμακας και Ajax αγώνες, το γήπεδο χρησιμοποιείται επίσης για άλλους σημαντικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες. Για παράδειγμα, το 1998 Champions League Final μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους έπαιξε. Κατά τη διάρκεια του Euro 2000 , το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 2000, που διοργανώθηκε από την Ολλανδία και το Βέλγιο, υπήρχαν τρεις αγώνες της ομάδας, ένα προημιτελικό αγώνα και μισή τελικό έπαιξε αγώνα.

Επιπλέον, το γήπεδο που χρησιμοποιείται για ποπ συναυλίες και άλλες μεγάλες εκδηλώσεις. Πολλοί καλλιτέχνες έχουν ήδη συμβεί στην αρένα, όπως Phil Collins , U2 , Celine Dion , Rolling Stones , AC / DC , Simon and Garfunkel , Michael Jackson ,Metallica , Red Hot Chili Peppers , ο Robbie Williams , Tina Turner , Lenny Kravitz , René Froger , Bon Jovi , Eminem , ο David Bowie , Luciano Pavarotti , Andre Hazes (ακόμη και εδώ αποχαιρετιστήρια συναυλία του πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2004 μετά ήταν νεκρό), Madonna , Justin Timberlake , Genesis και η αστυνομία . Το 2008, Madonna , Bruce Springsteen , Bon Jovi , Celine Dion και ο Andre Rieu στην αρένα συνέβη.

Παρά το γεγονός ότι το γήπεδο θα είναι κατάλληλο για συναυλίες, η κριτική δεν είναι συχνά ο αέρας. Συγκεκριμένα, η ποιότητα του ήχου είναι συχνά περιγράφεται ως απαράδεκτη. Η Αρένα του Άμστερνταμ είναι ένα έργο στο οποίο με ειδικά πανιά στη δομή οροφής έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την ποιότητα του ήχου. Για εκδρομές των μεγάλων καλλιτεχνών χρησιμοποιείται πολύ μια τυπική σκηνή και ρύθμιση ήχου. Τι σε ένα στάδιο ακούγεται τέλεια, δεν το Arena στον ήχο και το αντίστροφο.

Στην αρχή ήταν επίσης το σύστημα πληρωμών που ονομάζεται Arenas κριτική. Υπήρχε ένα ιδιωτικό νόμισμα εφευρέθηκε συνεχώς, έτσι ώστε να έπρεπε να μετατρέψει να δούμε τι πραγματικά έχει διευθετηθεί. Αυτό είναι μετά από κάποια επιμένουν προσαρμοστεί σε ένα σύστημα καρτών πληρωμής, με το εθνικό νόμισμα. Οι κάρτες πληρωμών επιταχύνουν τη διαδικασία πληρωμής, έτσι ώστε όσο το δυνατόν λιγότερο από την ομίχλη του ανταγωνισμού / απόδοσης. Περάσματα σε πολλά σημεία στο γήπεδο διαθέσιμες, τόσο κατά μετρητών και χρεωστικής κάρτας. Εάν τα μέτρα δεν είναι πλήρως προετοιμασμένοι, αυτά μπορούν εύκολα να αποθηκευτούν για την επόμενη εκδήλωση ή πάλι να επιστρέψει στην κανονική πώληση, το υπόλοιπο ποσό το ένα λαμβάνει πίσω.Πολλοί επισκέπτες δείτε τις κάρτες ως συλλεκτικό είδος, επειδή για διάφορες συναυλίες και διαγωνισμοί γίνονται ειδικές κατασκευές.

Τον Μάιο και / ή τον Ιούνιο υπάρχουν συχνά συναυλίες των Toppers in Concert . Τον Ιούλιο του Arena με ID & T Dance φεστιβάλ οργανωμένο Sensation πραγματοποιήθηκε. Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου ή την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου το ετήσιο τουρνουά του Άμστερνταμ σχετικά με το πρόγραμμα. Αυτό που ξεκίνησε ως τουρνουά του Euro Έξι »το χειμώνα, παιζόταν σε ένα πεδίο μιας μορφής αίθουσα, το 1999 πέρασε στα IEP Τουρνουά διοργανώνεται από Άμστερνταμ Τουρνουά. Μια σειρά από διεθνείς κορυφαίους συλλόγους έχουν συμμετάσχει? Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Πόρτο, Γαλατάσαραϊ, Μπόκα Τζούνιορς, Ίντερ, Μίλαν, Λάτσιο, Σάντος, Βαλένθια, Πάρμα, Παναθηναϊκός και Ρίβερ Πλέιτ. Αυτό ανταμοιβές Τουρνουά επιθετικό ποδόσφαιρο, εκτός από τη χορήγηση σημεία για την ισοπαλία ή μια νίκη επίσης κάθε στόχος θα πρέπει να ανταμείβεται με ένα σημείο. Το 2010, το τουρνουά δεν θα παίξει λόγω των χρονικών περιορισμών, μέσω του προκριματικού γύρου του Champions League.

Μέλλον:

Επί του παρόντος υπάρχουν σχέδια για την επέκταση στην αρένα. Η πρόθεση είναι να επεκταθεί το γήπεδο με 2.000 θέσεις για χωρητικότητας περίπου 55.000 θέσεων. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μέσω των καναλιών (η προσαρμογή αυτή έχει πραγματοποιηθεί από Ajax) και τις γωνίες των καλυμμάτων.

Επιπλέον, υπάρχουν δύο παραλλαγές για την επέκταση. Η πρώτη περιλαμβάνει την τοποθέτηση δύο επιπλέον δακτυλίους του κάθε 5500 θέσεις και στις δύο άκρες του γηπέδου.Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί μια χωρητικότητα 65.000 θέσεων. Στη δεύτερη παραλλαγή, η οροφή πρέπει να είναι για ένα τρίτο δαχτυλίδι ότι η συνολική χωρητικότητα σε 85.000 θα πρέπει να λάβει.

Γιάννης Τσιπλάκος

Σχετικά με Γιάννης Τσιπλάκος

Έχω αστείο χαρακτήρα και μ’αρέσει να κάνω πλάκες μαζί με τον κολλητό μου.Εγώ δεν ακούω τι λένε οι άλλοι για εμένα αλλά ακούω τις συμβουλές όσων ανθρώπων εμπιστεύομαι. Επίσης δείτε και αυτό το link (http://www.youtube.com/watch?v=IYH7_GzP4Tg).Κάτι ακόμα:Γράψτε τα σχόλιά σας στο ιστολόγιό μου (http://blogs.sch.gr/tsiplakosi/).


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Άρθρα και κείμενα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *