Σύνδεσμοι

Διαχείριση

Αγαπημένες ελληνικές σειρές (1ο μέρος)

29 Οκτώβριος 2016

Η τηλεόραση στην Ελλάδα μετράει πάνω από 40 χρόνια και έχουν προβληθεί χιλιάδες σειρές. Εδώ θα ξεχωρίσουμε μερικές.

  1. ΛΑΜΨΗ – ΑΝΤ1 (1991-2005)

Ξεκινάμε δυναμικά με την μακροβιότερη καθημερινή σειρά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Χιλιάδες τηλεθεατές έβλεπαν κάθε απόγευμα την οικογένεια Δράκου. Highlight: Η εμφάνιση της Καλομοίρα ως κόρη του Γιάννη Δράκου.

 

2. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ – ΜΕGA (1991-93)

Ήταν από τις πρώτες τηλεοπτικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης. Το χιούμορ, αλλά και οι ατάκες της σειράς είναι διαχρονικές, αφού οι θαυμαστές αυτής της σειράς ολοένα και αυξάνονται. Highlight: H παραλλαγή της σκηνής των “9 1/2 βδομάδων”!

3. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ – ΑΝΤ1 (1998-2000)

Ο “Βασιλιάς της επανάληψης”!! Είναι απίστευτο το γεγονός ότι μια σειρά, η οποία προβάλετε για ν-οστή  φορά σε επανάληψη, συνεχίζει να έχει υψηλή ακροαματικότητα. Τα παιδιά θα έγραφαν είκοσι στις εξετάσεις, αν οι καθηγητές έβαζαν στα παιδιά να γράψουν για αυτή τη σειρά. Άσε που θα παίζαμε και την “Αντιγόνη” στα δάκτυλα!! Highlights: “Σκύλες της λύσσας” και “Ω, τάφε μου, κρεβάτι νυφικό…”

4. ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 – MEGA (2005-07)

Τι αποτέλεσμα έχει σε μια σειρά όταν συνδέσεις  το κωμικό με το δραματικό στοιχείο; Τέλειο! Είναι μια σειρά που συνέδεσε την κωμωδία, το δράμα και το μυστήριο σε ένα. Χιλιάδες ατάκες αγαπήθηκαν από το κοινό, εκ των οποίων μερικές έγιναν και ringtone. Ήταν ένας λόγος για να μη βγεις τη Δευτέρα το βράδυ! Highlights: “Φιλί, φιλί με λυτρώνεις”, “Κόβεται το σεξ;” και άλλα πολλά.

5. ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ – ΑΝΤ1 (1998-2000)

Ήταν η πρώτη μαύρη κωμωδία της ελληνικής τηλεόρασης. Ήταν η πρώτη φορά που ο κόσμος λάτρεψε έναν κακό ήρωα και μια ιερόδουλη. Ήταν η πρώτη φορά που το σενάριο είχε ξεφύγει από την πραγματικότητα. Για αυτό και αγαπήθηκε και αγαπιέται ακόμα! Έθιξε για πρώτη φορά τον ρόλο της ιερόδουλης και του αμφιφυλόφιλου. Highlights: Οι αμέτρητες απόπειρες της Σωσώς να σκοτώσει τον άντρα της.

 

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση