Άρθρα σχετικά με Δεκέμβριος 2014




Απίκραντος Κινίδαρος

Κινίδαρος ο Απίκραντος

Κινίδαρος ο Απίκραντος

Ο Κινίδαρος είναι ένα ορεινό χωριό της Νάξου. Κτισμένο αμφιθεατρικά σε λόφο, με το σχολείο του να δεσπόζει στο ψηλότερο σημείο του χωριού και τον ενοριακό Ιερό Ναό του στο χαμηλότερο.

Έχει πλούσιο υπέδαφος καθώς σ’ αυτό βρίσκονται τα μεγαλύτερα λατομεία μαρμάρου όπου γίνεται εξόρυξη καλής ποιότητας λευκών (κυρίως) μαρμάρων των γνωστών μαρμάρων Νάξου.

Ο Κινίδαρος επίσης είναι γνωστός για την παράδοσή του στη μουσική και το χορό. Από τον Κινίδαρο προέρχονται οι θεμελιωτές της μεγάλης μουσικής παράδοσης του νησιού, η πολύ γνωστή και μεγάλη καλλιτεχνική οικογένεια των Κονιτόπουλων, αλλά και πολλοί άλλοι σπουδαίοι οργανοπαίχτες.

Οι κάτοικοί του διατηρούν τις παραδόσεις τους, τα ήθη και τα έθιμά τους και η ζω η τους είναι στεν α συνδεδεμένη με το χορό, τα γλέντια και την διασκέδαση. Εξ’ ου και το <<Απίκραντος>>.

4 Δεκεμβρίου 2014 Τσακωνιάτη Ευφροσύνη

1 σχόλιο

Απίκραντος Κινίδαρος

Ο Κινίδαρος είναι ένα ορεινό χωριό της Νάξου. Κτισμένο αμφιθεατρικά  σε λόφο, με το σχολείο του να δεσπόζει στο ψηλότερο σημείο του χωριού και τον ενοριακό Ιερό Ναό του στο χαμηλότερο.

Έχει πλούσιο υπέδαφος   καθώς σ’ αυτό βρίσκονται τα μεγαλύτερα λατομεία μαρμάρου , όπου γίνεται εξόρυξη καλής ποιότητας λευκών (κυρίως) μαρμάρων, των γνωστών μαρμάρων Νάξου.

Ο Κινίδαρος  επίσης είναι γνωστός για την παράδοσή του στη μουσική και το χορό. Από τον Κινίδαρο προέρχονται οι θεμελιωτές της μεγάλης μουσικής παράδοσης του νησιού, η πολύ γνωστή και μεγάλη καλλιτεχνική οικογένεια των Κονιτόπουλων, αλλά και πολλοί άλλοι σπουδαίοι οργανοπαίχτες.

Οι  κάτοικοί του διατηρούν τις παραδόσεις τους, τα ήθη και τα έθιμά τους   και η ζωή τους είναι στενά συνδεδεμένη με το χορό , τα γλέντια και την διασκέδαση.Γι’ αυτό   και το <<Απίκραντος>>.

4 Δεκεμβρίου 2014 Τσακωνιάτη Ευφροσύνη

1 σχόλιο


Σελίδες

Κατηγορίες

Σύνδεσμοι

Μεταπληροφορίες

Ημερολόγιο

Δεκέμβριος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Άρθρα ανά μήνα

Άρθρα βάσει κατηγορίας