Άρθρο για τη διατροφή

0

Συγγραφέας: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ | Κατηγορία ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ | , στις 10-12-2019

Σπιτικό ή έτοιμο φαγητό ποιο είναι καλύτερο;

Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχουν μέρη, όπως ταβέρνες, που μπορείς να πας για να γευτείς έτοιμο φαγητό. Όμως τα περισσότερα από αυτά τα μέρη είναι προσανατολισμένα περισσότερο στην καλοπέραση, στην παρέα, στο ποτό, και λιγότερο  στο να παρέχουν καλής ποιότητας φαγητό. Τώρα όμως που έχει εξελιχθεί η μαγειρική, ένα ερώτημα έχει μείνει:

“Ποιο είναι καλύτερο το σπιτικό ή το έτοιμο φαγητό;”.

  1. Ας δούμε πρώτα το σπιτικό φαγητό. Στο σπιτικό φαγητό έχεις μια σιγουριά ότι το φαγητό σου είναι τόσο υγιεινό όσο γίνεται. Άλλο ένα θετικό με το σπιτικό φαγητό, είναι ότι το μόνο που σε εμποδίζει από το να τρως ή όχι κάποιο συγκεκριμένο φαγητό, είναι πόσο καλός μάγειρας είσαι ή αν η μαμά σου έχει την ενέργεια να φτιάξει ένα φαγητό όπως τα κανελόνια ή τα γεμιστά. Ενώ αν πας για έτοιμο φαγητό θα μπορείς να πάρεις πράγματα που δείχνει το συγκεκριμένο μενού.
  2.  Tώρα ας μιλήσουμε για το έτοιμο φαγητό.Το έτοιμο φαγητό ή το fast-food έρχεται σε πολλές μορφές και μπορεί να φαγωθεί  σε ταβέρνες, εστιατόρια κτλ. Το μεγαλύτερο επιχείρημα είναι ότι συνήθως έχει καλύτερη γεύση και ότι είναι καλύτερο για γιορτές και γλέντια. Επίσης όμως λένε ότι αυτό το φαγητό είναι πολύ ανθυγιεινό σε σχέση με το σπιτικό φαγητό, πράγμα που διαφέρει μεταξύ φαγητού από το σπίτι και εστιατορίου. Άλλο ένα επιχείρημα είναι ότι είναι ευκολότερο να παραγγείλεις έτοιμο φαγητό παρά να το μαγειρέψεις μόνος σου.

Οπότε ποιο είναι καλύτερο; Η απάντηση είναι απλή. Μπορεί από τη μια, το σπιτικό να είναι πιο υγιεινό αλλά είναι λίγο δύσκολο στην παρασκευή του, για κάποιον που δεν ξέρει να μαγειρεύει καλά, ενώ από την άλλη, το έτοιμο φαγητό ενώ είναι πιο απολαυστικό και εύκολο, εν τούτοις είναι ανθυγιεινό. Οπότε εγώ θα έλεγα πως και τα δύο είναι καλά, σε συγκεκριμένες στιγμές.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση