Ανοιχτή Βιβλιοθήκη – Δεν πετάμε τίποτα!

0

Συγγραφέας: ΤΡΙΚΚΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 15-05-2018

Η Ανοικτή Βιβλιοθήκη ιδρύθηκε το 2010 και αποτελεί ένα αποθετήριο με χιλιάδες ελληνικά ψηφιακά βιβλία που διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα στο διαδίκτυο από τους δημιουργούς ή τους εκδότες.

Περιλαμβάνει επίσης έργα Κλασικής Λογοτεχνίας και Αρχαίας Γραμματείας που είναι ελεύθερα πνευματικών δικαιωμάτων (Public domain).

Πηγή: www.openbook.gr

Εργονομικές συσκευές

0

Συγγραφέας: ΤΡΙΚΚΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 27-03-2018

Το νέο Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard διαθέτει εργονομικό σχεδιασμό που χωρίζει το πληκτρολόγιο σε δύο μέρη με ένα «κενό» ανάμεσα τους έτσι ώστε να ταιριάζει όσο το δυνατόν καλύτερα στα χέρια του χρήστη και να προσφέρει μία πιο ξεκούραστη εμπειρία πληκτρολόγησης. Η θέση των πλήκτρων αλλά και του γενικότερου σχεδιασμού φροντίζουν να μη κουράζουν τους ώμους, τη θέση των χεριών και του σώματος για μεγαλύτερη εργονομία.Στο πάνω μέρος του Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard έχουν τοποθετηθεί ορισμένα πλήκτρα για γρήγορη πρόσβαση σε επιλογές των Windows, όπως το άνοιγμα των Charms, ο έλεγχος media περιεχομένου και καρφιτσώματος εφαρμογών για εύκολη multitasking.Το βασικό εργονομικό χαρακτηριστικό της καρέκλας γραφείου ErgoPro Mesh είναι η διαιρεμένη στα 2 πλάτη. Το κάτω μέρος της πλάτης προεξέχει ώστε να προσαρμόζεται στην φυσική καμπύλη της σπονδυλικής στήλης και να στηρίζει αποτελεσματικά τη μέση. Τα μπράτσα της καρέκλας είναι ρυθμιζόμενα σε τρεις κατευθύνσεις. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί κανείς εύκολα να τα προσαρμόσει στην επιθυμητή θέση σύμφωνα με τον σωματότυπό του και το είδος της εργασία του. Η σωστή στήριξη των χεριών είναι μέγιστης σημασίας για την προστασία του αυχένα και των καρπών.

Από το block στο blog

0

Συγγραφέας: ΤΡΙΚΚΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 06-03-2018

Ο Πητ (Πίιτ) Μοντριάν (Piet Mondrian, πραγματικό όνομα Pieter Cornelis Mondriaan, 7 Μαρτίου 1872 – 1 Φεβρουαρίου 1944) ήταν Ολλανδός ζωγράφος, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μοντέρνας τέχνης και συνιδρυτής του κινήματος του νεοπλαστικισμού μαζί με τον Theovan Doesburg. Θεωρείται από τους πλέον επιδραστικούς ζωγράφους του 20ου αιώνα.

Οι πίνακες της περιόδου 1919-1938 χαρακτηρίζονται από το γενικότερο ύφος του νεοπλαστικισμού και αποτελούν αφηρημένες γεωμετρικές συνθέσεις, όπου κυριαρχούν λεπτές, μαύρες, οριζόντιες ή κάθετες γραμμές σχηματίζοντας ένα είδος πλέγματος που διακόπτεται από την παρουσία έγχρωμων γεωμετρικών όγκων, συνήθως παραλληλόγραμμες ή τετραγωνικές επιφάνειες. Ένα σημαντικό στοιχείο της ιδιαίτερης τεχνοτροπίας του Μοντριάν είναι ο μινιμαλισμός και η απλοϊκότητα των νέων συνθέσεων.
Πηγή: wikipedia

Έργο τέχνης

0

Συγγραφέας: ΤΡΙΚΚΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 16-01-2018

Ένα έργο τέχνης ή ένα αντικείμενο τέχνης είναι ένα αισθητικό φυσικό αντικείμενο ή καλλιτεχνική δημιουργία. Εκτός από το «έργο τέχνης», το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε εργασία θεωρείται ως τέχνη με την ευρύτερη έννοια, συμπεριλαμβανομένων των έργων από τη λογοτεχνία και τη μουσική, οι όροι αυτοί εφαρμόζονται κυρίως σε απτές, φορητές μορφές εικαστικής τέχνης.Ένα έργο τέχνης στις εικαστικές τέχνες είναι ένα φυσικό δισδιάστατο ή τρισδιάστατο αντικείμενο που καθορίζεται επαγγελματικά ή θεωρείται διαφορετικά ότι εκπληρώνει μια πρωτίστως ανεξάρτητη αισθητική λειτουργία. Ένα μοναδικό αντικείμενο τέχνης εμφανίζεται συχνά στο πλαίσιο ενός μεγαλύτερου καλλιτεχνικού κινήματος ή καλλιτεχνικής εποχής, όπως: ένα είδος, μια αισθητική σύμβαση, ένας πολιτισμός ή μια περιφερειακή-εθνική διάκριση.

Καλημέρα κόσμε!

1

Συγγραφέας: ΤΡΙΚΚΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 09-01-2018

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτό είναι το πρώτο σας άρθρο. Αλλάξτε το ή διαγράψτε το και αρχίστε το «Ιστολογείν»!