Τουλάχιστον 9 χρόνια διδάσκεται Αγγλικά στο σχολείο ο κάθε μαθητής…. Δεν αρκούν να τον προετοιμάσουν να πάρει κάποιο πτυχίο; Χρειάζεται άλλα τόσα χρόνια στα Φροντιστήρια; Χρειάζεται να πληρώνει η οικογένειά του τόσα χρήματα κι ο ίδιος να ξοδεύει τοσο χρόνο και τόσο κόπο; Γιατί; Μήπως οι καθηγητές Αγγλικών πρέπει να το δουν πιο σοβαρά; Οι σύμβουλοι; Οι γονείς κι οι μαθητές; Αλήθεια έτσι γίνεται και στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες; Ή μήπως είμαστε Ευρωπαίοι μόνο όταν ροκανίζουμε τα Ευρωπαϊκά προγράμματα;
ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Μια Απάντηση στο “ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ”
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
5 Οκτωβρίου 2009 στις 11:54 πμ
Ό,τι έχει ενδιαφέρον επαγγελματικό (π.χ. να ξέρεις μια ξένη γλώσσα για να προσληφθείς κάπου) βγαίνει από το δημόσιο σχολείο και γίνεται αντικείμενο συναλλαγής.
Τελείωσα το Πολυτεχνείο και είχα καλούς βαθμούς γενικά και άριστα στα Αγγλικά. Κάνω αίτηση να προσληφθώ στο ίδιο ίδρυμα και μου λένε ότι χρειάζομαι πτυχίο Αγγλικής γλώσσας. Τους ρωτάω “εσείς ως Ανώτατο Ε.Ι. βεβαιώνετε ότι αξίζω για άριστα και ταυτόχρονα ζητάτε ένα χαρτί από μια συνοικιακή επιχείρηση;”, και μου απάντησαν ότι δυστυχώς αυτό λέει ο νόμος.
Πέρασαν δεκαετίες από τότε. Τώρα είναι η Πληροφορική στην φάση εξόδου από το Δημόσιο σχολείο. Ο βαθμός της δεν συμμετέχει στην διαμόρφωση του μέσου όρου. Λέω στα παιδιά “να σας πω πώς προγραμματίζουμε τις βάσεις δεδομένων;” και μου λένε “μπορεί να είναι ενδιαφέροντα αυτά που λέτε, αλλά δεν μπορούμε να ασχοληθούμε τώρα με το μάθημά σας. Πρέπει να βγάλουμε έναν καλό μέσο όρο στα άλλα μαθήματα και να περάσουμε σε σχολή της προκοπής. Όταν αργότερα θα μας ζητήσουν ένα χαρτί για Πληροφορική, θα πάμε να αγοράσουμε ένα ECDL και θα κάνουμε την δουλειά μας”!!!
Τα παιδιά μας είναι μέσα στο κανάλι αυτής της σκέψης και τα παρασύρει το ρεύμα της εποχής.
Μόνος προορισμός είναι να γίνουν υπάλληλοι.