ΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ…

Σίγουρα, κάποιοι άνθρωποι δεν προτιμούν να έχουν ένα κατοικίδιο σαν τον σκύλο, ή τη γάτα γιατί το θεωρούν φασαρία να φροντίζεις ένα τέτοιο ζωάκι.Οι μεγάλοι παπαγάλοι,χρειάζονται αρκετή περιποίηση και παρέα.

Κάποιοι άνθρωποι δεν θα αγόραζαν δύο γιατί το κόστος του ενός, μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ. Τα παπαγαλάκια budgie όμως, δεν είναι καθόλου ακριβά και θέλουν πολύ λιγότερη φροντίδα.

Χρειάζονται νέο φαγητό κάθε 5 μέρες και νερό κάθε δύο μέρες περίπου. Αν πετύχετε αρσενικό-θηλυκό, με τη βοήθεια μιας φωλιάς, την Άνοιξη θα καταφέρουν να κάνουν ένα ή και παραπάνω μικρά, όπως και τα δικά μου. Σε περίπτωση γέννησης, καλό είναι να βάλετε λίγο μήλο ή και λίγο αυγό.

Άλλο ένα θετικό είναι πως μπορώ να τα βγάλω έξω από το κλουβί στο σαλόνι, για να πετάνε. Οι φωτογραφίες και τα αστεία βίντεο  θα είναι αμέτρητα. Σε περίπτωση ταξιδιού, με πολύ φαγητό και πολύ νερό, μπορούν να αντέξουν έως και 5 μέρες αρκεί να γνωρίζουν πότε είναι μέρα και πότε νύχτα.

Τις πρώτες μέρες το πρωί, θα σας ξυπνάνε με… όχι τόσο μελωδική φωνή αλλά μετά από 1 εβδομάδα θα δίνουν χαρά και ζωντάνια στο σπίτι σας.

Τέλος, τα χρώματά τους είναι: άσπρο, μπλε( πολλές αποχρώσεις), πράσινο, κίτρινο,γκρι και λίγο μαύρο. Υπάρχουν όμως σπάνιες περιπτώσεις να βγουν μονόχρωμα όπως ολόασπρο ή όλο κίτρινο.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες budgie

2 σχόλια στο “ΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ…”

  1. Τέλειο κείμενο παιδιά μου αρέσει ο τρόπος γραψίματος σας και πάλι τέλειο κείμενο χωρίς ωραία περιγραφή δεν έχω ξαναδεί
    στην ζωή μου και πάλι κάνατε καταπληκτική δουλεία. Μπράβο Νάσια και Γιώργο .

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.