ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

sos

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ “ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”

 

Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Καθημερινά κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών που έχουν ανάγκη, εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.

Συγκεκριμένα, ο οργανισμός ασχολείται με τις εξής κατηγορίες παιδιών:

 • Παιδιά που έχουν στερηθεί την οικογένεια τους: Το Χαμόγελο του Παιδιού έχει ιδρύσει και λειτουργεί 34 Ξενώνες Παιδιών σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι φιλοξενούν παιδιά που έχουν στερηθεί την οικογένειά τους, είτε λόγω αδυναμίας φροντίδας από τους γονείς τους, είτε λόγω κακοποίησης ή εγκατάλειψης.
 • Παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας: Το Χαμόγελο του Παιδιού παρέχει οικονομική και ηθική υποστήριξη σε παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ο καρκίνος, η λευχαιμία, οι καρδιοπάθειες, οι εγκεφαλικές βλάβες κ.λπ.
 • Παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες: Το Χαμόγελο του Παιδιού παρέχει βοήθεια σε παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως παιδιά Ρομά, παιδιά μεταναστών, παιδιά από φτωχές οικογένειες κ.λπ.

Οι δράσεις του οργανισμού καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως:

 • Φιλοξενία παιδιών: Το Χαμόγελο του Παιδιού παρέχει φιλοξενία σε παιδιά που έχουν ανάγκη, σε Ξενώνες Παιδιών, σε Στέγες Υποστηρικτικής Φροντίδας, σε Οικογένειες Αναδοχής και σε Κοινωνικές Μονάδες Παιδικής Προστασίας.
 • Υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας: Το Χαμόγελο του Παιδιού παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε παιδιά που έχουν ανάγκη, όπως υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, υπηρεσίες νομικής βοήθειας, υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης κ.λπ.
 • Εκπαίδευση παιδιών: Το Χαμόγελο του Παιδιού παρέχει εκπαίδευση σε παιδιά που έχουν ανάγκη, σε Νηπιαγωγεία, σε Δημοτικά Σχολεία, σε Γυμνάσια και Λύκεια.
 • Αθλητικές δραστηριότητες: Το Χαμόγελο του Παιδιού παρέχει στους Ξενώνες Παιδιών του τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες, όπως ποδοσφαιρικές ομάδες, ομάδες μπάσκετ, ομάδες στίβου κ.λπ.
 • Πολιτιστικές δραστηριότητες: Το Χαμόγελο του Παιδιού παρέχει στους Ξενώνες Παιδιών του τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις κ.λπ.

Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι ένας σημαντικός οργανισμός που προσφέρει βοήθεια και στήριξη στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Οι δράσεις του οργανισμού συμβάλλουν στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και στην εξασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών για την υγιή ανάπτυξή τους.

“ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ” ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Τηλεφωνικά Κέντρα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί:

 • Την Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
 • Την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000
 • Την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111

Οι Γραμμές «χτυπούν» σε συνολικά 4 τηλεφωνικά κέντρα σε Αθήνα (Καρέας και Μαρούσι), Θεσσαλονίκη και Πάτρα.
Τα Κέντρα είναι στελεχωμένα με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους) και εξοπλισμένα με μηχανήματα και λογισμικό τελευταίας τεχνολογίας.

ΧΑΜΟΓΕΛ ΧΑΜΟΓΕΛΟ