ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Δ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ”

Ταξίδι στο χρόνο με τα αρχαία θέατρα της Λάρισας…

 

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, η Δ΄τάξη του σχολείου μας, επισκέφτηκε το Διαχρονικό Μουσείο της πόλης μας και συμμετείχε στο πρόγραμμα “ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ”.

Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων και παιχνιδιών, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα δύο αρχαία θέατρα της Λάρισας, να μάθουν για τα σκηνικά, τα κοστούμια, τους ηθοποιούς, τη μουσική και τους  ποιητές του αρχαίου θεάτρου.

Στο πρώτο μέρος της δράσης  έμαθαν για  τα δύο αρχαία θέατρα. Μάθαμε ότι το Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα διατηρημένα αρχαία θέατρα της Ελλάδας.Το θέατρο χτίστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. και φιλοξένησε παραστάσεις τραγωδίας, κωμωδίας και μουσικής. Το Β’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της πόλης, είναι μικρότερο και λιγότερο γνωστό από το Α’ Αρχαίο Θέατρο. Χτίστηκε τον 1ο αιώνα π.Χ. και χρησιμοποιήθηκε για παραστάσεις τραγωδίας, κωμωδίας και μουσικών δρώμενων.

Το δεύτερο μέρος περιλάμβανε δραστηριότητες και παιχνίδια που απευθύνονταν σε παιδιά. Φόρεσαν μάσκες, πήραν ρόλους , γνώρισαν αρχαίους ηθοποιούς, μουσικά όργανα εκείνης της εποχής και τον ήχο που έβγαζαν. Στο τέλος έπαιξαν με τα μουσικά όργανα ένα τραγουδάκι που διάλεξαν…. 

Το πρόγραμμα “Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο” ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για τα παιδιά. Τους  έδωσε την ευκαιρία να μάθουν πολλά για τα αρχαία θέατρα και  να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία και τον πολιτισμό της αρχαίας Λάρισας.

Όταν τελείωσε η δράση ,τούς δόθηκαν τα παρακάτω δωράκια …

P1170221 Small P1170222 Small

Ευχαριστούμε το Διαχρονικό  Μουσείο Λάρισας για τη φιλοξενία και την οργάνωση της δράσης.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ