ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΤ΄

P1150630

 

Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε τα Εκτάκια μας…..

Η αποχαιρετιστήρια γιορτή της ΣΤ’ Τάξης έχει πάντα άλλο χρώμα, άλλον ήχο, άλλη εικόνα, καθώς σηματοδοτεί το τέλος του Δημοτικού Σχολείου. Ο κύκλος, λοιπόν, της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης έκλεισε. Έχοντας λάβει τα πιο ποιοτικά και ισχυρά εφόδια και έχοντας αποδείξει σε πείσμα των καιρών ότι η γνώση στο Σχολείο μας κατακτιέται με επιμονή και υπομονή αλλά, παράλληλα, και με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο οι τελειόφοιτοί μας θα ανοίξουν έναν νέο κύκλο, αυτόν της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στις αποσκευές τους προσπαθήσαμε όλοι εμείς, να βάλουμε όχι μόνο γνώσεις αλλά και αξίες και πλούσια συναισθήματα, που θα αποτελέσουν τα πρώτα βέλη στη φαρέτρα τους.

Πιστεύουμε  να μείνουν στη μνήμη τους  τα λόγια του Σαμαράκη:”….να αγωνίζεστε παιδιά γιατί τίποτα δεν γίνεται χωρίς αγώνα, όμως προσέξτε μη χάσετε τα φυσικά σας χρώματα, τον αυθορμητισμό σας και την ειλικρίνειά σας, να κάνετε όνειρα και να τα κυνηγάτε ……”

Ευχόμαστε από καρδιάς “Καλό καλοκαίρι και καλή συνέχεια στο όμορφο ταξίδι της γνώσης!” στους απoφοίτους μας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές της Ε΄τάξης οι οποίοι ετοίμασαν έναν αποχαιρετιστήριο λόγο καθώς και πανό για να ευχηθούν  στους συμμαθητές τους  καλή τύχη στο Γυμνάσιο και χαρούμενο καλοκαίρι!

1 2 3 4 5 6

Screenshot0 Screenshot 1 Screenshot 2 1 Screenshot 3 1 Screenshot 4 2 Screenshot 5 1 Screenshot 7 1 Screenshot 6 1 Screenshot 9 Screenshot 8 1 Screenshot 10 Screenshot 11

ΒΙΝΤΕΑΚΙ

 

 

Μικροί ταξιδιώτες της ζωής… αγαπημένα μας παιδιά,  

Σε αυτό το μαγικό ταξίδι της γνώσης, είχαμε τη χαρά για έξι χρόνια να είμαστε δίπλα σας, εμείς οι δάσκαλοί σας στο Δημοτικό.

Ταξιδεύαμε μαζί με το μολύβι και καταγράφαμε τις σκέψεις σας στο χαρτί… και μέναμε έκπληκτοι με τη πρόοδό σας χρόνο με το χρόνο.

Ταξιδεύαμε μαζί με τους αριθμούς και λογαριάζαμε τι θα σας κάνει πιο χαρούμενα κι ευτυχισμένα:

προσθέταμε διαλείμματα, εκδρομές, ευκαιρίες για ευχάριστη γνώση…

πολλαπλασιάζαμε ευκαιρίες για επικοινωνία, εμπειρίες για συζήτηση, συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις…

διαιρούσαμε τις εργασίες, τις έννοιες, τα προβλήματα…

αφαιρούσαμε τα δύσκολα… 

Ταξιδεύαμε με την τεχνολογία και ενθουσιαζόμασταν με την πρόοδό σας …

Ταξιδεύαμε μαζί με τις μπογιές και ζωγραφίζαμε τα όνειρά σας…

Άλλοτε πάλι σας δώσαμε τα μεγάλα δυνατά φτερά μας για να ακουμπήσετε τα δικά σας και να γνωρίσουμε μαζί τον κόσμο που μας περιβάλλει και τον κόσμο που είναι μέσα μας…..

Άλλοτε ανοίξαμε την αγκαλιά μας για να μιλήσετε, για να μοιραστείτε μαζί μας πράγματα!

Κι αυτή η αγκαλιά για σας, να ξέρετε,  θα είναι πάντα ανοιχτή, όπου κι αν βρίσκεστε.

Η συνέχεια του ταξιδιού σας θα είναι συναρπαστική, πιο απαιτητική!

Κρατήστε στις αποσκευές σας τις αξίες, τις παραδόσεις, τις ευαισθησίες, τις θετικές και δημιουργικές εμπειρίες, που βιώσατε στο Δημοτικό. Αφήστε έξω τα «μικρά», που μας κάνουν ακόμα πιο μικρούς, όταν τα σκεφτόμαστε και τα συζητάμε.

Και μη ξεχάσετε το… διαβατήριό σας, που είναι το μεγαλύτερο μάθημα:

η αγάπη, ο σεβασμός και η αποδοχή του άλλου είναι απαραίτητα για αν προχωρήσουμε να συνυπάρχουμε, ουσιαστικά και δημιουργικά, στο ταξίδι της ζωής.

Να είστε καλότυχα κι ευτυχισμένα!