Οι δυσκολίες είναι μέρος της τελικής νίκης

Οι δυσκολίες είναι μέρος της τελικής νίκης. Γι’ αυτό…

.jpg

… μην τα παρατάς!

 

Μερικές φορές ο αγώνας (η προσπάθεια), είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε στη ζωή μας. 

Εάν ο Θεός μας επέτρεπε να περάσουμε τη ζωή μας δίχως εμπόδια θα μας σακάτευε…
Όταν ρώτησαν τον Τόμας Έντισον πώς αισθανόταν που έκανε 5.000 αποτυχημένες προσπάθειες να κατασκευάσει τον ηλεκτρικό λαμπτήρα πριν τελικά τα καταφέρει, εκείνος απάντησε: «Δεν απέτυχα ούτε μια φορά. Απλά ανακάλυψα 1000 τρόπους που δε δουλεύουν!»
     Με την υιοθέτηση αυτής της φιλοσοφίας στη διαπαιδαγώγηση, θωρακίζουμε τα μικρά παιδιά, ώστε, όσο είναι νεαρά, αλλά και αργότερα ως ενήλικες, να αποκτήσουν σωματική ρώμη, ευεξία, ψυχική ανθεκτικότητα και μαχητικότητα, μαζί με αισιοδοξία και θετικές λελογισμένες προσδοκίες! 
Τους δίνουμε τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν την αυτοεκτίμηση τους, με συνέπεια να κάνουν σωστή στοχοθέτηση, ώστε στο τέλος να επιτυγχάνουν στα σχέδιά τους!
.jpg
…….
Μερικές φορές ο αγώνας (η προσπάθεια) είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε στη ζωή μας. Εάν ο Θεός μας επέτρεπε να περάσουμε τη ζωή μας δίχως εμπόδια θα μας σακάτευε…Δε θα γινόμασταν τόσο δυνατοί όσο θα μπορούσαμε…Δε θα καταφέρναμε ποτέ να πετάξουμε!!Ζήτησα Δύναμη… και ο Θεός μου έδωσε δυσκολίες για να με δυναμώσει…
Ζήτησα Σοφία… και ο Θεός μου έδωσε Προβλήματα για να τα λύσω…
Ζήτησα Ευημερία… και ο Θεός μου έδωσε Νου και Μυς για να δουλέψω…
Ζήτησα Θάρρος… και ο Θεός μου έδωσε Κίνδυνο να τον υπερνικήσω…
Ζήτησα Αγάπη… και ο Θεός μου έδωσε ανθρώπους με προβλήματα για να βοηθήσω…
Ζήτησα Χάρες (χατίρια)… και ο Θεός μου έδωσε ευκαιρίες…
Δεν πήρα τίποτα από όσα ήθελα… 

Πήρα όλα όσα χρειαζόμουν…

Πηγή: Απόσπασμα από το βιβλίο των Δάφνη Φιλίππου – Πόλα Καραντάνα: “Ιστορίες για να ονειρεύεσαι… Παιχνίδια για να μεγαλώνεις”.