ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

0

Συγγραφέας: ΤΖΙΤΖΗ ΘΩΜΑΗ | Κατηγορία 1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ | , στις 10-09-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς 2021-22 στο 44 ο Δημοτικό Σχολείο και στο 61 ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, θα γίνει τη Δευτέρα 13-9-2021 και ώρα 9:00 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

 

Οι μαθητές οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο με βεβαίωση αρνητικού τεστ. Θα παραλάβουν τα σχολικά βιβλία και θα αναχωρήσουν με τη συνοδεία των γονέων – κηδεμόνων τους.

Η Διευθύντρια

Μαρία Κουκώλη

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινάει τη Δευτέρα …… Με συνθήκες ιδιαίτερες, πρωτόγνωρες και δύσκολες για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Σίγουρα όμως με υπομονή, σύνεση, υπευθυνότητα, μεθοδικότητα, ομοψυχία και ασφαλώς συνεργασία θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα τις δυσκολίες που τυχόν θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια και του φετινού μας εκπαιδευτικού ταξιδιού…

Περιμένουμε με ανυπομονησία τους μαθητές μας να επιστρέψουν στο σχολείο με ασφάλεια! Για τον λόγο αυτό, απαιτείται η πιστή εφαρμογή από όλους των υγειονομικών πρωτοκόλλων τα οποία προτείνει ο ΕΟΔΥ και έχουν σταλεί από το ΥΠΑΙΘ στα σχολεία, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ας είμαστε όλοι υπεύθυνοι για να παραμείνουμε υγιείς….

Με σχολαστικό τρόπο επιμένουμε στη αξία της προστατευτικής μάσκας και στη σωστή χρήση της (εφαρμόζοντας το μέτρο πρώτοι εμείς), στο πλύσιμο των χεριών και τη συχνή εφαρμογή αντισηπτικού, στην τήρηση των αποστάσεων και στην αποφυγή συγχρωτισμού και επαφής με άτομα διαφορετικών ομάδων (όσο αυτό είναι εφικτό) και στην παραμονή κατ’ οίκον εφόσον υπάρχει το οποιοδήποτε σύμπτωμα μη καλής υγείας και μέχρι αυτό να αποκατασταθεί τελείως.

Επίσης ας έχει κατά νου ο κάθε γονέας ότι σε περίπτωση που το παιδί του αισθανθεί οποιαδήποτε αδιαθεσία στο σχολείο, τότε θα ειδοποιείται (ο γονέας) για να παραλάβει το παιδί του και να το απομακρύνει από τον σχολικό χώρο προβαίνοντας ο ίδιος σε όποιες ενέργειες περίθαλψης και όσο χρόνο αυτές χρειαστούν, ενημερώνοντας συνεχώς το σχολείο!

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022 και μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών, ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στις σχολικές μονάδες ως εξής:

 • οι μαθητές με πιστοποιητικό εμβολιασμού  ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (self) τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. 
 • οι εκπαιδευτικοί με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου.

 

 

Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19:

 • απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες, απέχοντας και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες καθώς και από κάθε άλλη μετακίνηση ή επαφή με άτομα εκτός του οικιακού περιβάλλοντος.
 • επιστρέφει στη σχολική μονάδα μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων ΚΑΙ την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) ΚΑΙ τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Επιπλέον, για τις στενές επαφές:

 

 • προβλέπεται αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος και για διάστημα 7 ημερών ως εξής:
 • Για ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα:
  • 2 εργαστηριακά τεστ – rapid πέραν των προβλεπομένων
  • εάν οι ανεμβολίαστοι μαθητές κάθονταν δίπλα ή στο αμέσως εμπρός ή πίσω θρανίο από το κρούσμα, υποβάλλονται σε καθημερινά αυτοδιαγνωστικά τεστ – self (τις ημέρες που δεν κάνουν τα 2 εργαστηριακά).
 • Για εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα:
  • 2 αυτοδιαγνωστικά τεστ – self ανεξαρτήτως της θέσης στην οποία κάθονται.

Όλοι οι ανωτέρω επιβεβαιωτικοί έλεγχοι παρέχονται δωρεάν στα Σταθερά Σημεία Επιβεβαιωτικού Ελέγχου του ΕΟΔΥ. Στόχος των πολύ αυξημένων ελέγχων είναι η διασφάλιση της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων μας.

Το πρωτόκολλο «Αρχές Διαχείρισης Ύποπτων ή Επιβεβαιωμένων Περιστατικών Λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες» του ΕΟΔΥ θα περιλαμβάνει περαιτέρω αναλυτική περιγραφή του ορισμού «στενής επαφής» και οδηγίες διαχείρισης των κρουσμάτων.

Ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του.

Σε κάθε σχολική μονάδα, ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19 και ο αναπληρωτής του, με αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, να ενημερώνει και να εκπαιδεύει το προσωπικό σχετικά με την έγκαιρη αναγνώριση και τη διαχείριση υπόπτων κρουσμάτων λοίμωξης COVID-19 και να επικοινωνεί με τις οικογένειες των μαθητών και τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες όπως ο ΕΟΔΥ.

 

Η διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί  του σχολείου ευχόμαστε σε όλους

Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά!

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων