11 Σεπτεμβρίου….αγιασμός και ξεκινήσαμε!!!

         

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και με ανανεωμένες τις δυνάμεις μας αρχίζει σήμερα για όλους μας, μια νέα σχολική χρονιά, γεμάτη με όμορφες προσδοκίες, όνειρα, ελπίδες, φιλοδοξίες, επιθυμία για έργο και αληθινή πρόοδο!

Εμείς, η διευθύντρια και το διδακτικό προσωπικό, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας , αρχίζουμε έναν νέο κύκλο μαθημάτων με όρεξη για δουλειά και με την επιθυμία να γεμίσουμε τις ψυχές και το μυαλό μας με εμπειρίες και γνώσεις.

Στην προσπάθεια αυτή κανείς δε θα μείνει μόνος! Η συνεργασία του διδακτικού προσωπικού με τους γονείς είναι δεδομένη! Κοινή μας επιθυμία η βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μικρούς μας μαθητές, στα παιδιά που η πολιτεία και οι γονείς εμπιστεύονται στα χέρια μας για να τους προσφέρουμε γνώσεις, δεξιότητες, αλλά και να τους εμφυσήσουμε ιδανικά και αξίες.

Αξίες πού ομορφαίνουν και στολίζουν τον άνθρωπο, όπως είναι  η πίστη,  η ανθρωπιά,  η τιμιότητα,  η αλήθεια, η  αλληλεγγύη,η   γνώση, το ήθος, έτσι ώστε οι τάξεις να γίνουν κοινότητες και οικογένειες πού θα προάγουν την φιλία, την κοινωνικότητα, την ενότητα, την πρόοδο μέσα σ ένα κλίμα ευγενούς άμιλλας, θετικού συναγωνισμού, ειλικρινούς αγάπης και αλληλοσεβασμού.

Είναι αλήθεια, πως η κοινωνία μας είναι κουρασμένη από ψεύτικα οράματα, λάθος επιλογές και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Όλοι αναζητούν ενόχους, όλοι αναζητούν λύσεις, όλοι αναζητούν ελπίδες. Σήμερα, όλοι εμείς, προσδοκούμε και  ελπίζουμε, ότι ο ρόλος του σχολείου πρέπει επιτακτικά να αλλάξει, για να αλλάξει και η κοινωνία μας. Σ αυτό το χτίσιμο του καλύτερου μέλλοντος μπορούμε  κι εμείς να έχουμε  συμμετοχή. Με τον κόπο μας, τις ευαισθησίες μας και την αγνή μας διάθεση,  μπορούμε  να συμβάλλουμε  στην αλλαγή αυτού του κόσμου.

Γιατί μόνο έτσι θα κατορθώσουμε το σχολείο να μην μείνει μόνο ένας χώρος προσφοράς γνώσεων και ιδεών, αλλά να γίνει αφετηρία ουσιαστικής ελπίδας και μία αξιόπιστη πρόταση για μία ζωή με αξιακό περιεχόμενο και προσανατολισμό.

Αγαπητά μας παιδιά, μέσα στο χώρο του Σχολείου, όπου ζουν και δρουν πολλοί άνθρωποι μαζί, πρέπει όλοι να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο ώστε η συνύπαρξή τους να μη δημιουργεί προβλήματα σε κανένα. Ο σεβασμός των δικαιωμάτων καθώς και η αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα. Αυτονόητος πρέπει να θεωρείται και ο σεβασμός στο χώρο και την περιουσία του σχολείου καθώς και στο φυσικό περιβάλλον.

Προσπαθήστε να λειτουργείτε σωστά, μέσα στα πλαίσια των νόμων και των κανονισμών, προσηλωμένοι στον άνθρωπο και στις ανθρώπινες σχέσεις.

Εμείς, οι δάσκαλοί σας, δεσμευόμαστε να δουλέψουμε σκληρά για να σας προσφέρουμε, όχι μόνο γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες αλλά να αναπτύξουμε και την κριτική σας σκέψη ώστε να γίνετε ικανοί να διαχειρίζεστε και να επιλύετε μόνοι σας τα προβλήματα της καθημερινής σας ζωής. Δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για να καλλιεργήσετε τα ατομικά σας ενδιαφέροντα, ενεργώντας πάντοτε μέσα στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης και της σωστής και δίκαιης αντιμετώπισης. Υποσχόμαστε  δια του παραδείγματος να σας εμπνεύσουμε εντιμότητα, υπευθυνότητα, αυτοπειθαρχία, πνεύμα συνεργασίας και αποδοχής μέσα στα πλαίσια των στόχων και των προσανατολισμών της Παιδείας του τόπου μας.

Όλοι μαζί θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ξεπεράσουμε κάθε αδυναμία και να βελτιωθούμε όσο περισσότερο μπορούμε!

Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στα πρωτάκια μας, τα οποία και υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά και με την αγκαλιά μας και την καρδιά μας ανοιχτή! Παιδιά μου, καλώς ήλθατε στη νέα σας μεγάλη οικογένεια! Καλώς ήλθατε στο δεύτερο σπίτι σας, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου! Απ’ δω και πέρα οι δάσκαλοι θα είναι οι δεύτεροι γονείς σας, έτοιμοι να σας συμπαρασταθούν, όπως επίσης και οι μαθητές των άλλων τάξεων θα είναι τα μεγαλύτερα αδέλφια σας.

Αγαπητοί γονείς, να είστε σίγουροι όλοι πως τα παιδιά σας είναι σε ασφαλή κι έμπειρα χέρια! Να είστε βέβαιοι πως το σχολείο θα είναι μαζί σας και δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε!

Η κοινή μας αγάπη για τους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας και η επιθυμία για το καλύτερο των παιδιών μας ας είναι το σημείο αναφοράς όλων των προσπαθειών μας!

Εύχομαι στους μαθητές μας «Καλή πρόοδο» και σε όλους μας «Καλή σχολική χρονιά» και υγεία !