ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΒΕΡΩΦΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

28 oktvbrioy428 oktvbrioy528 oktvbrioy6γεωργικη σχολη λαρισας

Σήμερα η ΣΤ΄τάξη επισκέφτηκε την Αβερώφεια σχολή της πόλης μας και ενημερώθηκε για τη λειτουργία της….

P1080534 [640x480] P1080538 [640x480] P1080553 [640x480]

ΑΒΕΡΩΦΕΙΟΣ ΕΠΑ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣΗ  Αβερώφειος είναι η μοναδική Δημόσια Σχολή με τις ειδικότητες των  «Αγροτικών Μηχανημάτων» και  της  «Ζωοτεχνίας»Στη Σχολή  λειτουργεί οικοτροφείο που παρέχει δωρεάν στέγαση και διατροφή σε όσους το επιθυμούν.Η Σχολή λειτουργεί από το 1911 και οι σπουδαστές της παρακολουθούν ένα σύγχρονο και εξειδικευμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει:· στην ειδικότητα των «Αγροτικών μηχανημάτων» μαθήματα όπως Γεωργική Τεχνική, Γεωργικός Ελκυστήρας και Γεωργικά Μηχανήματα.·  στην ειδικότητα της «Ζωοτεχνίας»  μαθήματα που αφορούν στην Εκτροφή και Διατροφή των Αγροτικών Ζώων, στη Βιολογική Κτηνοτροφία, στη Μελισσοκομία κ.α.

Το πρόγραμμα σπουδών ολοκληρώνεται στα εργαστήρια γεωργικών μηχανημάτων και μηχανολογίας, καθώς και στο βουστάσιο, στο χοιροστάσιο, στο πτηνοτροφείο και στους αγρούς της σχολής.

Επιπλέον, οι σπουδαστές διδάσκονται τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και  την εκμάθηση ξένης ορο

λογίας.

Οι απόφοιτοι της  Σχολής έχουν την δυνατότητα να εργαστούν τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα  ή να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες με όλα τα σχετικά δικαιώματα.

Oι απόφοιτοι της ειδικότητας «Αγροτικών Μηχανημάτων» έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε θέσεις εργασίας, που προσφέρουν οι εταιρείες – μέλη του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Γεωργικών Μηχανημάτων (Σ.Ε.Α.Μ.)