Η μπερδεμένη ιστορία των εμβολίων mRNA (όπως αυτό των Pfizer και Moderna)

Δεκ 202118

Μετάφραση από άρθρο που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature 597, 318-324 (2021)

Εκατοντάδες επιστήμονες είχαν εργαστεί σε εμβόλια mRNA (αγγελιαφόρο RNA) για δεκαετίες πριν η πανδημία του κορωνοϊού φέρει μια σημαντική ανακάλυψη.

Στα τέλη του 1987, ο Ρόμπερτ Μαλόουν (Malone) πραγματοποίησε ένα πείραμα ορόσημο. Ανακάτεψε αλυσίδες αγγελιαφόρου RNA με σταγονίδια λίπους, για να δημιουργήσει ένα είδος μοριακού στιφάδου. Τα ανθρώπινα κύτταρα απορρόφησαν το mRNA και άρχισαν να παράγουν πρωτεΐνες από αυτό.

Συνειδητοποιώντας ότι αυτή η ανακάλυψη μπορεί να έχει εκτεταμένες δυνατότητες στην ιατρική, ο Malone, μεταπτυχιακός φοιτητής στο Ινστιτούτο Βιολογικών Σπουδών Salk στη La Jolla της Καλιφόρνια, αργότερα κατέγραφε μερικές σημειώσεις, τις οποίες υπέγραψε και χρονολόγησε. Εάν τα κύτταρα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρωτεΐνες από το mRNA που παραδόθηκε σε αυτά, έγραψε στις 11 Ιανουαρίου 1988, θα μπορούσε να είναι δυνατή η «θεραπεία με το RNA ως φάρμακο». Αργότερα εκείνο το έτος, τα πειράματα του Malone έδειξαν ότι τα έμβρυα βατράχων απορρόφησαν ένα τέτοιο mRNA. Ήταν η πρώτη φορά που κάποιος είχε χρησιμοποιήσει λιπαρά σταγονίδια για να διευκολύνει το πέρασμα του mRNA σε έναν ζωντανό οργανισμό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ:

Η μπερδεμένη ιστορία των εμβολίων mRNA

ΕΠΙΣΗΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ NATURE:

d41586-021-02483-w

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο κόσμος είναι ομορφιά γεμάτος

Χρόνος άχρονος

Translate

Σαν σήμερα

14/8/1974: Εκδηλώνεται στην Κύπρο ο δεύτερος «Αττίλας», με την προώθηση των τουρκικών δυνάμεων στη σημερινή γραμμή αντιπαράθεσης, μετά τον «τορπιλισμό» από τους Τούρκους των ειρηνευτικών συνομιλιών της Γενεύης. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η Ελλάδα αποσύρει τις δυνάμεις της από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.

Πρόσφατα σχόλια

Προσωπικά στοιχεία

Εικόνα προφίλ του/της ΘΩΜΑΣ-ΑΜΥΝΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣΟνομάζομαι Θωμάς-Αμύντας Ιωαννίδης και είμαι Βιολόγος (ΠΕ04.04) απόφοιτος του ΕΚΠΑ. Υπηρετώ 22 χρόνια στην εκπαίδευση και από το σχολικό έτος 2008-2009 διδάσκω Βιολογία στo 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης.

Διεύθυνση: Παπαπέτρου Γαβαλά 64, ΤΚ 71409, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλέφωνα: Δ/νση 2810 237215, Γραμματεία 2810 234876
Fax: 2810 326299, Ε-mail: mail@11lyk-irakl.ira.sch.gr

Περιεχόμενο

Ο συγκεκριμένος χώρος θα διανθίζεται με υλικό για μελέτη στη Βιολογία αλλά και ενδιαφέροντα ή/και ψυχαγωγικά άρθρα, βίντεο και οτιδήποτε άλλο αφορά στο αντικείμενο της Βιολογίας.

Οδηγίες περιήγησης

Από την Αρχική Σελίδα μπορείτε να επιλέξετε από τις Κατηγορίες (κεντρικά στην αρχική σελίδα) αυτή που σας ενδιαφέρει ή να επισκεφθείτε Χρήσιμους Εξωτερικούς Συνδέσμους-links (κάτω δεξιά στην αρχική σελίδα). Σε κάθε κατηγορία που ανοίγετε μπορείτε να δείτε τα τελευταία αναρτηθέντα άρθρα ή να δείτε παλιότερα άρθρα πατώντας την επιλογή «παλιά» στο κάτω μέρος της σελίδας.Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση