ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ HIGGS ΤΙ; ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΠΟΤΕ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ;

Το πρόβλημα του επιταχυνόμενα διαστελόμενου Σύμπαντος, το πεδίο Higgs, ένα νέο πεδίο και η σκοτεινή ενέργεια!

Το γεγονός πως το Σύμπαν διαστέλλεται με επιταχυνόμενο ρυθμό, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της σύγχρονης φυσικής. Καθώς δεν είναι γνωστή η δύναμη που προκαλεί αυτή την επιτάχυνση, οι επιστήμονες την αποκαλούν σκοτεινή ενέργεια.

Σε μια πρωτότυπη ιδέα κατέληξαν δύο φυσικοί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στην οποία συνδέουν το σωματίδιο Χιγκς με το φαινόμενο της σκοτεινής ενέργειας. Σύμφωνα με τους Lawrence Krauss του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, και  James Dent του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα, το ίδιο το μποζόνιο Χιγκς μπορεί νασυμμετέχει στην επιταχυνόμενη διαστολή του Σύμπαντος.

Αν και πρόκειται για μια αξιόλογη εργασία, πέρα από το θεωρητικό κομμάτι θα πρέπει να δείξει την ισχύ της και πειραματικά, καθώς προβλέπει πεδία που δεν έχουν παρατηρηθεί ποτέ στη φύση. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για την πρώτη φορά που ένας ακριβής υπολογισμός δίνει τόσο μικρές ποσότητες πυκνότητας ενέργειας για το Σύμπαν, που συμφωνούν με τις παρατηρήσεις για τη Σκοτεινή Ενέργεια.

Πηγή: Naftemporiki – Τεχνολογία – Επιστήμη

Ετικέτες: , , , ,

Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013 στις 23:34 και βρίσκεται κάτω από Επιστημονικά νέα. Μπορείς να παρακολουθείς τα σχόλια για το άρθρο χρησιμοποιώντας RSS 2.0 τροφοδότης (feed). Μπορείς να πας στο τέλος και να αφήσεις σχόλιο. Το Pinging προσωρινά δεν επιτρέπεται..

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση