Σχ. Έτος 2014-2015

Το Θέμα της Σχολικής Χρονιάς ήταν:

INSPIRED (1)

Το σχολείο μας περιτριγυρίζεται από το πανέμορφο δάσος της Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως «Εθνικό Πάρκο» και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο (http://dadia-np.gr/). Έτσι λοιπόν, θεωρήθηκε αναγκαία η γνωριμία, ο σεβασμός και η πληροφόρηση σχετικά με το «Δικό μας Δάσος».

Η υλοποίηση του προγράμματος έγινε σε 3 φάσεις

Α’ Φάση: Σχεδιασμός

Φτιάξαμε δυο αραχνογράμματα σχετικά με το «τι ξέρουμε για το δάσος» και «τι θέλουμε να μάθουμε». Αναδύθηκαν ερωτήματα όπως «ποια ζώα ζουν εδώ;», «πως προστατεύουμε το δάσος;», «ποιοι οι κίνδυνοι», «ποιος ο ρόλος της πυροσβεστικής;» κ.α.

Β’ Φάση: Έρευνα  

DSCN3620_editedDSCN3653Αναζητήσαμε πληροφορίες και απαντήσεις. Οι πηγές μας ήταν βιβλία, διαδίκτυο, παρατήρηση φυσικού περιβάλλοντος, γνώσεις γονέων κ.α. Η αναζήτηση ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη μας στο παρατηρητήριο της Δαδιάς και στην πυροσβεστική Σουφλίου.

 

Γ’ Φάση: Ολοκλήρωση

Ανακεφαλαιώνοντας το πρόγραμμα αποφασίσαμε (με το δημοτικό) να παρουσιάσουμε όλα όσα μάθαμε  κλείνοντας τη χρονιά με την παράσταση «Το Δικό μας Δάσος».

2