Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Μάι 202018

Γεια σας, παιδιά!!!

Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων! Δεν θα μπορούσε να περάσει χωρίς αφιέρωμα…

Πριν το αφιέρωμά μας, όμως, ας δούμε μερικές γενικές πληροφορίες…

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, όρισε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Στις 18 Μαίου κάθε χρόνο η είσοδος σε όλα τα μουσεία της Ελλάδας είναι ελεύθερη, υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και δωρεάν ξεναγήσεις για όλους.

 

Με κεντρική θεματική «Μουσεία για την Ισότητα: Ποικιλομορφία και Κοινωνική Συνοχή», η έμφαση δίνεται στο σημαντικό ρόλο των μουσείων ως σημείων σύνδεσης διαφορετικών κοινοτήτων κι ανθρώπων.

 

Φέτος, τα περισσότερα μουσεία του κόσμου έχουν κλείσει για το κοινό επ’αόριστον λόγω της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 που μαστίζει τον πλανήτη.

Επειδή, όμως, είναι ζωντανοί οργανισμοί, ακόμη και αυτή τη δύσκολη περίοδο συνεχίζουν το έργο τους μέσα από ψηφιακές εφαρμογές και δράσεις. Έτσι, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων θα γιορταστεί φέτος ψηφιακά.

Μπορείτε να βρείτε δράσεις που διοργανώνει το κάθε μουσείο στον σύνδεσμο που βρίσκεται παρακάτω.

 

Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε μια διαδραστική παρουσίαση που αγγίζει το θέμα από διάφορες πλευρές… Περιηγηθείτε, παίξτε, διαβάστε, πληροφορηθείτε και αγαπήστε τα μουσεία…

 

 

από κάτω από: Ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, Παγκόσμιες Ημέρες| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Στην τάξη με θέα το βουνό

Στην τάξη με θέα το βουνό
European Radio Logo
Άδεια Creative Commons
Το παρόν υλικό χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές .


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων