Δεν είναι κάθε μέρα Πασχαλιά…!

Απρ 202010

Γεια σας, παιδάκια! Εδώ είμαστε πάλι!

Είμαστε μια ανάσα πριν την μεγαλύτερη γιορτή του χριστιανισμού!

Μπροστά μας έχουμε την Μεγάλη Εβδομάδα, την εβδομάδα των παθών. Μπορεί φέτος να μην είναι ίδια με τις άλλες φορές, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να νιώσουμε την κατάνυξη των ημερών και να χαρούμε με την Ανάσταση του Χριστού, όπως της αξίζει!

Ας ξεκινήσουμε με την παρουσίαση που ακολουθεί… Διαβάστε καλά και με προσοχή λεπτομέρειες για την καθεμία από τις ημέρες που ακολουθούν. Μπορείτε να δείτε και το βιντεάκι για να μάθετε κάτι ακόμα.

 

Μπορείτε ακόμα, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, να δείτε την παρακάτω παιδική ταινία για τη ζωή του Ιησού.

 

Επίσης, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε αυτές τις μέρες να διαβάζετε. Όχι απλά να διαβάζετε, αλλά να διαβάζετε δυνατά για να ακούτε τη φωνούλα σας και να καταλαβαίνετε τι λέει αυτό που διαβάζετε.

Ξέρουμε ότι πολλοί από εσάς το κάνετε ήδη… Ας το πούμε κι εμείς μία φορά ακόμα…

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε ιστοριούλες πασχαλινές. Μπορείτε να διαβάζετε μία κάθε μέρα σε κάποιον μεγάλο ή σε κάποιον μικρότερο.

 

Μπορείτε και να ακούσετε παραμύθια… Εδώ θα βρείτε δύο αφηγήσεις παραμυθιών από τον Μικρό Αναγνώστη και ένα βιντεάκι. Πατήστε στα βελάκια κάτω από τις εικόνες για να αλλάζετε σελίδες.

 

Να παίξουμε κιόλας; Ναι!!! Εννοείται;

 

Αυτά από εμάς… Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σας…

Ζήστε την Μεγάλη Εβδομάδα μαζί με τον Χριστούλη! Ετοιμαστείτε για την Ανάστασή του!

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια, βάψτε αυγά, φτιάξτε πασχαλινές ζωγραφιές και στολίστε το σπίτι. Μαζέψτε παλιά παιχνίδια ή βιβλία ή ρούχα για να τα δώσετε σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα ή στην εκκλησία. Απολαύστε τις πασχαλινές λειτουργίες της εκκλησίας από την τηλεόραση ή διαδικτυακά και μην αφήσετε την εβδομάδα που έρχεται να περάσει χωρίς να την νιώσετε…

Κάντε ό,τι θα κάνατε αυτές τις άγιες μέρες μένοντας σπίτι!

 

Καλή Ανάσταση!!! Καλό Πάσχα!!!

 

2 σχόλια στο άρθρο

“Δεν είναι κάθε μέρα Πασχαλιά…!”

  1. 11 Απριλίου, 2020 στις 12:57       Αναστασία Ψωμά Έγραψε:

    Kαλό μεσημέρι κυρία.
    Λίγο στο τέλος της ιστορίας του Χριστού τρόμαξα και φοβήθηκα .Από τα παραμύθια μου άρεσαν όλα αλλά ποιό πολύ το σπιτάκι της αγάπης.
    Καλό Πάσχα σε όλους!!!


Στην τάξη με θέα το βουνό

Στην τάξη με θέα το βουνό
European Radio Logo
Άδεια Creative Commons
Το παρόν υλικό χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές .


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων