Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους

Αυγ 201723

Οι μικροί μαθητές δε θα μπορούσαν να μείνουν αδιάφοροι απέναντι σε όσα συμβαίνουν γύρω μας και στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των μικρών προσφύγων της σημερινής πραγματικότητας.

Παρακολούθησαν ταινίες για τους πρόσφυγες και τα δικαιώματα των παιδιών, διάβασαν παραμύθια, άκουσαν τραγούδια, ζωγράφισαν, συζήτησαν για τα δικαιώματα των παιδιών και την καταπάτησή τους, συγκέντρωσαν τρόφιμα και φάρμακα για τους πρόσφυγες. Άνοιξαν τα μάτια και τα αυτιά τους, είδαν και άκουσαν.

Ενδιαφέρθηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν, μπήκαν στη θέση των παιδιών που γίνονται μάρτυρες τρομακτικής βίας και φεύγουν από τα σπίτια τους.

… Και δημιούργησαν αφίσες για το διαγωνισμό της Unicef «Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους»

 

2016

«Παιδιά Πρόσφυγες, Παιδιά Μετανάστες, μα πάνω απ’ όλα Παιδιά»

afisa

Αυτή είναι η αφίσα που δημιουργήσαμε για το θέμα της συγκεκριμένης χρονιάς.

Το έργο μας, το έργο των μαθητών του Α2 της χρονιάς 2015-2016 επιλέχτηκε από Ειδική Επιτροπή και κέρδισε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία του (δημιουργία αφίσας, Α΄και Β΄τάξη).

Οι μαθητές που δημιούργησαν την αφίσα είναι οι: 

Κεχριμπάρης Ανέστης, Λαμπαδάρης Παναγιώτης, Μούτσελος Ηλίας, Μπαλωμένος Παναγιώτης, Μπούτσι Γιουλιάν, Παπαχρήστος Ευάγγελος, Σεργιανάι Τζουλιάνα, Σκανδάλου Αλίκη, Σταμούλη Ελένη, Τόλη Μαρία-Αικατερίνη, Τόλης Λάμπρος, Τριανταφύλλου Μαρία – Ελένη, Τριανταφύλλου Ευαγγελία, Τριανταφυλλοπούλου Ευγενία, Τσώνη Μαρία, Φεγγούλη Ειρήνη, Χαβέλου Ειρήνη-Χρυσοβαλάντω.

 

2017

«Να σας γνωρίσω τους φίλους μου τα παιδιά του κόσμου»

IMG_20170526_091952

Αυτή είναι η αφίσα που δημιουργήσαμε με το ίδιο τμήμα (Β2) τη χρονιά που μας πέρασε, η οποία είναι ένα κολάζ από ζωγραφιές των παιδιών, φωτογραφιών παιδιών-προσφύγων που βρήκαμε στο διαδίκτυο και φωτογραφίες των μαθητών του τμήματος στις οποίες δε φαίνονται τα πρόσωπά τους.

 

2018

«Να σας γνωρίσω τους φίλους μου τα παιδιά του κόσμου»

Οι μαθητές της Στ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου συζήτησαν για τα δικαιώματα των παιδιών. Ενδιαφέρθηκαν, προβληματίστηκαν και πήραν το λόγο φτιάχνοντας τη δική τους εφημερίδα.

Πατήστε στο εξώφυλλο παρακάτω για να την ξεφυλλίσετε…

 

Αφήστε μια απάντηση

Στην τάξη με θέα το βουνό

Στην τάξη με θέα το βουνό
Άδεια Creative Commons
Το παρόν υλικό χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές .


Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων