Pet Show

Με αφορμή την ενότητα 6 του βιβλίου των Αγγλικών της Δ Δημοτικού, ας προσπαθήσουμε να διευρύνουμε τη μάθηση για τα ζώα προσεγγίζοντάς το  μέσα από ένα άλλο κειμενικό είδος αυτό του storytelling. Η αφήγηση με τη χρήση ψηφιακών μέσων είναι μία τεχνική που χρησιμοποιεί λέξεις και δράσεις και αναπαριστά τις εικόνες και τα στοιχεία της ιστορίας με τέτοιο τρόπο ώστε να κεντρίζει το ενδιαφέρον του μαθητή. Η επιβεβλημένη χρήση των ψηφιακών μέσων εν μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λόγω του Covid με οδήγησε στην αναζήτηση δημιουργικών εργαλείων που ενισχύουν το ενδιαφέρον του μαθητή και από απόσταση. Έτσι δημιούργησα ένα σύντομο εκπαιδευτικό σενάριο σχετικό με το αγαπημένα κατοικίδια των μαθητών συνδιάζοντας το παρεχόμενο υλικό του σχολικού βιβλίου και χρήσιμα ψηφιακά εργαλεία με στόχο να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με αυθεντικό λόγο στην ξένη γλώσσα, να χρησιμοποιήσουν ψηφιακά εργαλεία, να παράγουν λόγο στην ξένη γλώσσα και κυρίως να ευχαριστηθούν τη διαδικασία.

Ζητήθηκε από τους μαθητές να παρακολουθήσουν ψηφιακή αφήγηση με τίτλο ‘Pet Show” .

 

Στη συνέχεια, συμπλήρωσαν άσκηση που δημιούργησα μέσω των  εργαλείων του e-me content.

 

A

 

Απάντησαν σε ερωτήσεις κατανόησης που δημιούργησα με το εργαλείο Single Choice set του  e-me content.

 

Τέλος ,περιέγραψαν το αγαπημέμο τους ζώο σε μία συνεργατική παρουσίαση με το εργαλείο google Presentation και το  μετατρέψαμε  σε ψηφιακό βιβλίο μέσω toy storyjumper.

My Pet

Υπέροχη η δουλειά των παιδιών, παρόλο που η πρότερη γνώση τους στα συγκεκριμένα ψηφιακά εργαλεία ήταν περιορισμένη !! Έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό! Μπράβο παιδιά!