Το blog  του 1ου ΓΕΛ Αλίμου για το θέατρο

Ο καλός μαθητής

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011 η ομάδα του προγράμματος     «Θεατρική Παιδεία» παρακολούθησε την παράσταση

« Ο καλός μαθητής »

Ο ΚΑΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ

Ψυχολογικό Θρίλερ του Στίβεν Κινγκ
Σκηνοθεσία: Ζ. Χαϊτίδης
Ερμηνεύουν: Μ. Γεωργιάδης, Θ. Τόμας, Δ. Καρανίκας, Ν. Παντελίδης. Σκην.-κοστ.: Ηλίας Λόης. Μουσ.: Χρ. Τριανταφύλλου.

Θέατρο «ΕΠΙ ΚΟΛΟΝΩ – BLACK BOX» Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός


Η παράσταση Ο Καλός Μαθητής βασίζεται στο μυθιστόρημα Apt Pupil του Stephen King, γνωστό από την κινηματογραφική μεταφορά (με ελληνικό τίτλο: Μαθήματα φόβου) του σκηνοθέτη Brian Singer. Το έργο είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με επίκαιρα διδάγματα, έντονες συγκρούσεις, εντυπωσιακές εικόνες και απρόβλεπτες ανατροπές. Η υπόθεση αφορά έναν υποδειγματικό και ταλαντούχο μαθητή λυκείου ο οποίος ανακαλύπτει πως ο ηλικιωμένος γείτονας του είναι στη πραγματικότητα ένας πρώην αξιωματικός των Ναζί, καταζητούμενος ως εγκληματίας πολέμου. Με την απειλή να τον καταδώσει, ο νεαρός εκβιάζει τον γέρο αξιωματικό να τον ψυχαγωγήσει με ιστορίες από τα στρατόπεδα εξόντωσης στα οποία ήταν διοικητής… Αυτή είναι μόνο η αρχή της αλλόκοτης σχέσης μέντορα-μαθητή που αναπτύσσεται ανάμεσα στους δυο κεντρικούς ήρωες, σε ένα παιχνίδι εξουσίας με μοιραίες συνέπειες. Οι εφιαλτικές διηγήσεις των εγκλημάτων πολέμου τους επηρεάζουν αναπάντεχα και τους δυο, καθώς ο αριστούχος μαθητής αφυπνίζει τον σκοτεινό εαυτό του, ενώ ο εγκληματίας πολέμου επανέρχεται στις σαδιστικές συνήθειές του. Η κατάσταση κορυφώνεται όταν γίνονται συνεργοί σε έναν φόνο.

Διαβάστε περισσότερα:

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=18860

3 σχόλια προς “Ο καλός μαθητής”

  1. filippodi είπε:

    Η παρασταση “Ο καλος μαθητης” ηταν πραγματικα εξαιρετικη. Προσεφερε μια μικρη γευση απο ο,τι συνεβη κατα τη διαρκεια του Β’ Παγκοσμιου πολεμου, προβαλλοντας την αναγκη ενος αριστουχου μαθητη να απομακρυνθει για λιγο απ’τα βιβλια του και να ακουσει ιστοριες απο στρατοπεδα εξοντωσης, τις οποιες διηγειται ενας πρωην αξιωματικος των Ναζι. Τα διδαγματα -παντοτε επικαιρα- και οι εντυπωσιακες εικονες μας καθηλωσαν και μας αγγιξαν ολους.

  2. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΟΜΠΟΤΑ είπε:

    ΜΙΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΕ ΜΟΛΙΣ 2 ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

  3. ΓΙΟΑΝΑ ΓΚΙΚΟΚΑ είπε:

    ΗΤΑΝ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ…  ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ…. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΤΗ ΣΚΗΝΗ…Η ΟΠΟΙΑ  ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ… ΗΤΑΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *