Το blog  του 1ου ΓΕΛ Αλίμου για το θέατρο

Ρίττερ, Ντένε, Φος

Τη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 η ομάδα παρακολούθησε την παράσταση « Ρίττερ, Ντένε, Φος »

ΡΙΤΤΕΡ, ΝΤΕΝΕ, ΦΟΣ

Δράμα του Τόμας Μπέρνχαρντ

Σκηνοθεσία: Ρ. Οικονομίδου, Άν. Κοκκίνου, Δ. Καταλειφός, Π. Παπαδόπουλος

Ερνηνεύουν: Ρ. Οικονομίδου, Άν. Κοκκίνου, Δ. Καταλειφός.

Μετάφρ.: Ι. Μεϊτάνη. Σκην.: Εύα Μανιδάκη. Φωτ.: Αλ. Γιάνναρος

ΣΦΕΝΔΟΝΗ Μακρή 4, Μακρυγιάννη Τηλ.: 2109246692end_of_the_skype_highlighting

Γραμμένο το 1984 και ένα από τα σημαντικότερα του Τόμας Μπέρνχαρντ, το έργο, βαθειά πολιτικό, ξεκινά από την οικογένεια για να χαρτογραφήσει, τελικά, ολόκληρη την κοινωνία. Κριτικός και ανελέητος, ο συγγραφέας θέτει τα προβλήματα και εμβαθύνει στην ψυχή και το πνεύμα του ανθρώπου, καταλήγοντας ότι θύτες και θύματα ακολουθούν ένα φαύλο κύκλο χωρίς τελειωμό.

Με το χρήμα να καθορίζει τις τύχες των τριών ηρώων του έργου, οι δύο αδελφές Ρίττερ και Ντένε και ο αδελφός τους Λούντβιχ ζουν στο αρχοντικό τους, σε ένα προάστιο της Βιέννης, καθώς ανήκουν στη βαθύπλουτη οικογένεια Βόρρινγκερ. Το έργο διαδραματίζεται μέσα στη διάρκεια μιας μέρας: Αυτός ο χρόνος είναι αρκετός ώστε να αναδειχθούν τα πρόσωπα, οι χαρακτήρες αλλά και οι σχέσεις που τους διέπουν.


Διαβάστε περισσότερα:

http://www.athinorama.gr/theatre/data/performances/?id=10011107

http://www.artandlife.gr/Athina-ritter_ntene_fos_toy_tomas_mpernxarnt

http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=433772

Κριτικές:

http://www.lifo.gr/mag/features/3041

1 σχόλιο προς “Ρίττερ, Ντένε, Φος”

  1. filippodi είπε:

    Επειδη αισθανομαι οτι οποιαδηποτε προσπαθεια κριτικης της συγκεκριμενης παραστασης και, ακομα περισσοτερο, αυτων των ηθοποιων θα χαρακτηριστει απλως αστοχη, θα επιδιωξω μονο να επισημανω μερικα βασικα σημεια. Καταρχην, ολες οι ερμηνειες ηταν ιδιαιτερα δυναμικες και αντιστοιχουσαν πληρως στο χαρακτηρα καθε ρολου χωρις υπερβολες και στομφους. Και οι τρεις ηθοποιοι διεισδυσαν στο εσωτερικο του ηρωα που υποδυονταν, αποδιδοντας με τον καλυτερο δυνατο τροπο το εσωτερικο της ψυχης του και το υποσυνειδητο του. Ηταν μια παρασταση πολυ προσεγμενη και σωστα δουλεμενη απο ολους τους συντελεστες της, αν και πιθανως το πρωτο μερος θα μπορουσε να ειναι λιγο πιο περιεκτικο και συνοπτικο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *