Το blog  του 1ου ΓΕΛ Αλίμου για το θέατρο

Το κτήνος στο φεγγάρι

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 η ομάδα του προγράμματος     «Θεατρική Παιδεία» παρακολούθησε την παράσταση

« Το κτήνος στο φεγγάρι »

ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

Κοινωνικό/Πολιτικό του Ρίτσαρντ Καλινόσκι
Σκηνοθεσία: Στ. Λιβαθινός
Ερμηνεύουν: Δ. Τάρλοου, Τ. Κουλίεβα, Γ. Μπινιάρης, Φ. Μοσχάτος, Ρ. Μπολώτας. Μετάφρ.: Δ. Τάρλοου. Σκην.-κοστ.: Ελ. Μανωλοπούλου. Μουσ.: Χ. Γιαζιτζιάν.

Θέατρο «ΠΟΡΕΙΑ» Τρικόρφων 3-5 και 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλ. Βικτωρίας


Στο θέατρο “Πορεία” επαναλαμβάνεται φέτος μια παλιότερη επιτυχία του, Το κτήνος στο φεγγάρι, του Αμερικανού Ρίτσαρντ Καλινόσκι. Το έργο, βαθύτατα θεατρικό και βαθύτατα ανθρώπινο, έχει ως τυπικό θέμα του τη γενοκτονία των Αρμενίων, δεν ασχολείται όμως διόλου με τη διάσωση μαρτυριών ή με τη συλλογή τεκμηρίων. Δεν “κάνει ιστορία”, αλλά ανοίγεται, αντίθετα, στο μέσο ρίγος που νιώθουμε όσες φορές αγγίζουμε τις ιστορίες των ανωνύμων ανθρώπων που συντρίφτηκαν κάτω από τα κολοσσιαία ιστορικά συμβάντα. Μας αφορά όλους με αυτόν τον τρόπο, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, κουλτούρας ή φυλής. Αρμένιους, Τούρκους, Έλληνες. Ακόμη, μιλά με άπειρη τρυφερότητα για την ανυπεράσπιστη γυναίκα, που το μερίδιο των βασάνων της είναι συνήθως διπλό σε μέρες χαλεπές και δυσοίωνα χρόνια. Είναι καλό να αναβιώνουν τέτοια έργα, σε καιρούς όπου δοκιμάζεται η ανθρωπιά μας.

Διαβάστε περισσότερα:

http://reviewtheatre.wordpress.com/category/το-κτήνος-στο-φεγγάρι/

1 σχόλιο προς “Το κτήνος στο φεγγάρι”

  1. filippodi είπε:

    Και αυτη η παρασταση, που παρακολουθησαμε με τη θεατρικη ομαδα του σχολειου μας, ηταν εξισου αξιολογη με τις υπολοιπες. Ηθοποιοι, σκηνικα, σκηνοθεσια και κυριως η υποθεση (γενοκτονια Αρμενιων), ολα συνεβαλαν στο να παρουσιαστει μια αρτια, ολοκληρωμενη εικονα για ενα θεμα στο οποιο η γνωσεις των περισσοτερων απο μας ηταν ελλιπεις. Η ερμηνεια των ηθοποιων ηταν τετοια -ακομα και του 14χρονου αγοριου, το οποιο μας εντυπωσιασε ολους- ωστε να προβληθει με τον καλυτερο και πλεον ενδιαφεροντα τροπο ενα ιδιαιτερα σοβαρο ζητημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *