Το blog  του 1ου ΓΕΛ Αλίμου για το θέατρο

ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 η ομάδα του προγράμματος « Θεατρική Παιδεία» παρακολούθησε την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου

« Λυσιστράτη »

ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ

Κωμωδία του Αριστοφάνη
Σκηνοθεσία: Γ. Κακλέας
Από το Εθνικό Θέατρο. Ερμηνεύουν: Β. Χαραλαμπόπουλος, Γ. Χρυσοστόμου, Θ. Πάνου, Μ. Παπαδημητρίου. Σκην.: Μ. Παντελιδάκης. Κοστ.: Ελ. Μανωλοπούλου. Μουσ.: Στ. Γασπαράτος. Χορογρ.: Κ. Κοσμίδης.

«Θέατρον», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικού Κόσμου», Αίθουσα Αντιγόνη, Πειραιώς 254, Ταύρος


Η «Λυσιστράτη» διδάχτηκε το 411 π.Χ. Η Αθήνα τότε μετρούσε ήδη 20 χρόνια πολέμου  και ο Αριστοφάνης, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τι σημαίνει πόλεμος, έδωσε με ευφυή τρόπο το δικό του ειρηνικό στίγμα. Ερωτικά τεχνάσματα, κωμικές παρεξηγήσεις και πληθωρική δράση συνθέτουν μια απολαυστική κωμωδία, όπου η γυναικεία εξυπνάδα αναδεικνύεται η κινητήρια δύναμη που θα οδηγήσει στη συμφιλίωση. Η Λυσιστράτη πείθει τις γυναίκες της Αθήνας να απέχουν από τα «συζυγικά καθήκοντά» τους, για να αναγκάσουν τους άντρες να τερματίσουν τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Τότε, ένας άλλος πόλεμος αρχίζει, ανάμεσα στα δύο φύλα.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=360137&ct=4&dt=12/10/2010#ixzz12z2mbiBz

4 σχόλια προς “ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ”

  1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΝΤΑΒΡΗ είπε:

    Ενα εκπληκτικο εργο και απο αποψη σεναριου και σκηνοθεσιας!!Οι ηθοποιοι ηταν απιστευτοι ειδικα ο Χαραλαμποπουλος και ο Χρυσοστομου!!Το γελιο ηταν αφθονο οπως και οι τελειες ατακες τους!!Θα το ξαναβλεπα!

  2. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΟΜΠΟΤΑ είπε:

    ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΦΘΟΝΟ ΚΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΓΕΛΙΟ. ΕΙΧΑΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΣΑΜΕ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΙ ΕΠΙΠΟΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ….

  3. filippodi είπε:

    Αν και αρχικα με τη φιλολογο μας επιδιωκαμε να δουμε την “Αντιγονη”, αφου τη διδασκομασταν τη χρονια που περασε (β’λυκειου), εν τελει καταληξαμε σ’ενα τελειως διαφορετικο ειδος και υφος αρχαιου θεατρου…Αριστοφανης και συγκεκριμενα η πολυσυζητημενη “Λυσιστρατη”. Με εντυπωσιασε ιδιατερα καθε σημειο της παραστασης και φανηκε πως ηταν αληθινα δουλεμενη παραγωγη, απο τον επεισοδιακο και αναπαντεχο τροπο που ξεκινησε η παρασταση (δυο απ’τους ηθοποιους παριστανοντας τους θεατες και ενω ειχε αρχισει η παρασταση, διακοπτουν τους ηθοποιους που ηταν εκεινη τη στιγμη στη σκηνη με μια, αρκετα εντονη, διαφωνια) μεχρι το πως καταφεραν οι ανδρες ηθοποιοι να ισορροπησουν και να τρεξουν πανω στα πανυψηλα γυναικεια τακουνια! Στο τελος, μαλιστα, γνωρισαμε τους συντελεστες της παραστασης, μιλησαμε, εκφρασαμε αποριες, πηραμε πολλες απαντησεις και εντυπωσιαστηκαμε απο τη φιλικοτητα και την καλη διαθεση ολων.

  4. ΓΙΟΑΝΑ ΓΚΙΚΟΚΑ είπε:

    Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ…  ΓΕΛΑΣΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΗ ΨΥΧΗ ΜΟΥ..ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ… ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΞΙΣΟΥ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *