Το blog  του 1ου ΓΕΛ Αλίμου για το θέατρο

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Βήμα-βήμα στη σκηνή”

Τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2013 κάναμε μια εκπαιδευτική επίσκεψη στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση σε ώρες σχολείου αυτή τη φορά, για να συμμετέχουμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Βήμα-βήμα στη σκηνή”.  Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η γνωριμία και η εξοικείωση των μαθητών με τελευταίας τεχνολογίας στοιχεία τα οποία συμμετέχουν σε μια ζωντανή εκδήλωση, κυρίως στους τομείς του θεάτρου και της μουσικής.

Περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέχονται στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών : http://www.sgt.gr/gr/programme/event/766

Τη συγκεκριμένη Δευτέρα, οι τεχνικοί της δουλεύαν για να στήσουν κατάλληλα τη σκηνή για τη Τρίτη το βράδυ που η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών θα φιλοξενούσε την τελετή απονομής βραβείων ελληνικού κινηματογράφου. Έτσι τα παιδιά δεν μπόρεσαν μεν να ανέβουν στη σκηνή και να δουν ή να “αγγίξουν” κομμάτια του τεχνικού εξοπλισμού, είδαν όμως από κοντά πώς δουλεύουν οι τεχνικοί του θεάτρου. Ενώ ο υπεύθυνος τεχνικών υπηρεσιών του θεάτρου κ. Λευτέρης Καραμπίλας μας εξηγούσε τα διάφορα τεχνικά επαγγέλματα που εμπλέκονται, με τι ασχολείται η κάθε ειδικότητα, και πώς συνεργάζονται, εμείς βλέπαμε τους φωτιστές να αιωρούνται σχεδόν στο θεωρείο για να τοποθετήσουν προβολείς, να τους σταμπιλάρουν σε συνεργασία με τον υπεύθυνο φωτισμού σκηνής και τον  stage manager,   να γίνονται δοκιμές για τα αέρια και την αυλαία και να ανεβοκατεβαίνουν τα ικριώματα για να τοποθετηθεί ο τεχνικός εξοπλισμός πάνω από τη σκηνή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *