Το blog  του 1ου ΓΕΛ Αλίμου για το θέατρο

Η κατσαρίδα

Τη Καθαρά Δευτέρα είδαμε άλλη μια παράσταση που οργανώθηκε αποκλειστικά από τα παιδιά. Αυτή τη φορά είδαμε το έργο “Η κατσαρίδα”

Κωμωδία του Βασίλη Μαυρογεωργίου
Σκηνοθεσία: Κ. Γάκης
Ερμηνεύουν: Κ. Γάκης, Δ. Μακαλιάς. Σκην.-κοστ.: Αγγ. Παρασκευαΐδη. Φωτ.: Κ. Μαραγκουδάκη.

Θέατρο Αθηνών Βουκουρεστίου 10 ,

Αυτή τη φορά, ο Κώστας Γάκης και ο Δημήτρης Μακαλιάς, αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν μια νέα εκδοχή του έργου και να αφηγηθούν με μοναδικό εργαλείο το σώμα τους και με ελάχιστα σκηνικά, την ιστορία της Ιωάννας, μιας μικρής, κόκκινης και εξόριστης κατσαρίδας, η οποία ονειρεύεται να ανέβει στο φεγγάρι. Σε μια σκοτεινή εποχή, σαν αυτή που ζούμε, οι δυο ηθοποιοί επιλέγουν να δώσουν μια διαφορετική ερμηνεία του έργου, πιο ελπιδοφόρα, ανατρεπτική, ώριμη και πιο αιχμηρή. Χωρίς να χάνει κανένα ίχνος του χιούμορ του, το έργο προκαλεί να κάνουμε μια «βουτιά» μέσα μας και να ανακαλύψουμε το πιο ζωντανό κομμάτι μας, αυτό που ονειρεύεται.

Όλοι μοιάζουμε με την μικρή, κόκκινη κατσαρίδα. Όλοι νιώθουμε, σαν να μην μας καταλαβαίνουν. Όλοι θέλουμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα, αλλά διαρκώς τα αναβάλλουμε. Η «Κατσαρίδα» είναι μια κωμωδία-πρόταση ζωής και αντίστασης, στην περιρρέουσα κατήφεια και ανοησία.

Διαβάστε σχετικά

http://www.elculture.gr/theater/katsarida-41826

http://www.cityportal.gr/articles_det1.asp?subcat_id=5&article_id=21164

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *