Παράλληλη πιλοτική κατηγορία για αρχάριες ομάδες Γυμνασίου: «Πρωτέας»

Ο διαγωνισμός αυτός απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές και προπονητές που δεν έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε διαγωνισμούς του WRO Hellas. Θα αποτελεί μία απλούστερη εκδοχή παλαιότερων Πανελλήνιων Διαγωνισμών και των δοκιμασιών τους.

Ο φετινός διαγωνισμός βασίζεται στην δοκιμασία του προηγούμενου Πανελλήνιου Διαγωνισμού με τίτλο «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)». Πηγή έμπνευσης της δοκιμασίας είναι οι επικοινωνίες κατά τη Βυζαντινή περίοδο και παρουσιάζει την «περιπετειώδη» πορεία των αγγελιοφόρων που διέσχιζαν την αχανή Βυζαντινή Αυτοκρατορία με ταχύτητα. Ο αγγελιαφόρος ξεκινά από την Ιερουσαλήμ και περνά από τέσσερις πόλεις (Δορύλαιο, Χαλκηδόνα, Κίο και Καισάρεια) μεταφέροντας μεταξύ τους μηνύματα ενώ ολοκληρώνει τελικά την πορεία του στην Κωνσταντινούπολη. Η δοκιμασία στηρίζεται πάνω στη μεταφορά μηνυμάτων όπως ήταν διαδεδομένη την Βυζαντινή περίοδο πάνω σε ένα «δρόμο» της αυτοκρατορίας που ένωνε τις παραπάνω πόλεις. Τα ρομπότ πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή που ακολουθούσαν τα μηνύματα όσες περισσότερες φορές προλάβουν στον χρόνο που τους δίνεται και να καταλήξουν στην περιοχή του τερματισμού, την Κωνσταντινούπολη.

*** Όταν η κατηγορία Πρωτέας δημιουργήθηκε στο μυαλό μας είχαμε καινούργιες ομάδες που θα συμμετείχαν για πρώτη φορά στο διαγωνισμό. Φαίνεται όμως ότι πολλές ομάδες και προπονητές έδειξαν έντονο ενδιαφέρον να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη κατηγορία, οπότε η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να άρει τον αποκλεισμό και να επιτρέψει και σε παλαιότερες ομάδες και προπονητές να συμμετέχουν.

Πλέον ο Πρωτέας δεν αποτελεί μια κατηγορία αποκλειστικά για νέες ομάδες αλλά μια κατηγορία που θα λειτουργεί σε πολύ γρήγορους ρυθμούς. Αν στην ομάδα σας ταιριάζει περισσότερο το ύφος του Πρωτέα μπορείτε πλέον να συμμετέχετε.

Καλή επιτυχία!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση