ROBOGIRL

Λίγα λόγια από τον Πρόεδρο του WRO Hellas, κ. Ιωάννη Σομαλακίδη, με αφορμή την πρώτη ταινία μυθοπλασίας με θέμα την εκπαιδευτική ρομποτική από την COSMOTE με τίτλο ROBOGIRL:

Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας της γέννησης, κι ως τέτοιος, κάθε χρόνο, μας επαναφέρει στην πραγματικότητα της ζωής.

Μαζί με το μεγάλο γεγονός της γέννησης, τη φετινή χρονιά ο Δεκέμβριος συνδυάζεται με τη γέννηση της πρώτης, σε παγκόσμιο επίπεδο, ταινίας μυθοπλασίας με θέμα την εκπαιδευτική ρομποτική και συγκεκριμένα της ταινίας με τίτλο ROBOGIRL. Μια τρυφερή ταινία με πρωταγωνιστές νέους, στα πρόσωπα των οποίων κάθε παιδί της πατρίδας μας μπορεί να δει τον εαυτό του.

H COSMOTE εδώ και 5 χρόνια, ως στρατηγικός συνεργάτης του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, υποστηρίζει δράσεις για τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής και της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics). Μέχρι σήμερα, οι συμμετοχές παιδιών στις δράσεις αυτές έχουν ξεπεράσει τις 12.000.

Η εκπαιδευτική ρομποτική βασίζεται στο STEM, συνδυάζοντας την επιστήμη, τα μαθηματικά, την μηχανική και την τεχνολογία. Μέσα από τις δράσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής, τα παιδιά αναπτύσσουν νέα εφόδια και δεξιότητες που είναι πολύτιμα για το μέλλον τους, όπως η ομαδικότητα, η φαντασία, η δημιουργικότητα και η κριτική σκέψη.

Γιατί η ταινία αυτή είναι σημαντική:

• Περιγράφει με μοναδικό τρόπο τη σημασία της ομάδας και αποτελεί έναν ύμνο προς τη συλλογική εργασία
• Δίνει με μοναδικό τρόπο την κατεύθυνση της εργασίας, της επιμονής και της υπομονής για την κατάκτηση του στόχου
• Επιβραβεύει την προσπάθεια της νέας γενιάς για την κατάκτηση της αριστείας
• Ενημερώνει τη νέα γενιά της πατρίδας μας, τους γονείς και εν γένει την εκπαιδευτική κοινότητα για την εποχή στην οποία τα παιδιά μας θα ζήσουν, και για τις δεξιότητες που θα πρέπει να αναπτύξουν
• Κυριότερα, εκφράζει πίστη προς αυτή τη γενιά παιδιών, η οποία μπορεί να αποτελέσει και την απαρχή της ανάπτυξης και της τεχνολογικής σύγκλισης της πατρίδας μας με τις τεχνολογικά προηγμένες χώρες

Θέλω από τα βάθη της ψυχής μου να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της COSMOTE και όλους όσοι συνέβαλαν να πραγματώσουμε τόσα πολλά, σε τόσο σύντομο χρόνο. Η χώρα μας θα είναι παρούσα στο 21ο αιώνα γιατί τα παιδιά μας θα μείνουν εδώ και θα δημιουργήσουν. Με τα κατάλληλα εργαλεία

και με την απαραίτητη υποστήριξη, οι πολίτες του τόπου μας δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από εκείνους των πιο αναπτυγμένων χωρών. Σας ευχαριστώ λοιπόν που είστε πολύτιμοι συνοδοιπόροι μας σε αυτή την προσπάθεια.

Σας εύχομαι καλή προβολή (https://robogirl.gr/), ευτυχισμένα Χριστούγεννα και δημιουργικό νέο έτος!

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Σομαλακίδης
Πρόεδρος του WRO Hellas

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση