Συμμετοχή του 5ου ΓΕΛ Σερρών σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό

0

Συγγραφέας: ΘΑΝΑΣΟΥΔΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ | Κατηγορία Διαγωνισμοί | , στις 24-01-2015

Εγώ γνωρίζω την κληρονομιά μου, εσύ;

Yo conozco mi herencia, ¿y tú?

 images

Συνεχίζεται και φέτος η διαδραστική εκστρατεία που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Συνδέσμου AMUPROLAG και της Ισπανικής Εταιρίας Κλασικών Σπουδών της MURCIΑ . Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε ως στόχο να διεκδικήσει μια ισχυρή θέση για τον Κλασικό Πολιτισμό, τα Αρχαία Ελληνικά και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες απέναντι στο νομοσχέδιο LOMCE. Αυτό θα επιτυγχάνονταν μέσω μιας δραστηριότητας διεθνούς εμβέλειας,της συλλογικής δηλαδή ανάγνωσης κλασικών Ελλήνων και Ρωμαίων συγγραφέων.

2018

Εφέτος θα υπάρχει η δυνατότητα να συνεργαστούν δύο σχολεία και να δημιουργήσουν ένα συνεργατικό video.

Η θεματική θα σχετίζεται με τους πολιτικούς θεσμούς.

Όπως και πέρυσι το 5ο ΓΕΛ Σερρών θα συμμετάσχει στην εκδήλωση σε συνεργασία με το 2ο ΓΕΛ Σερρών . Το σενάριο θα βασίζεται σε πολιτικούς θεσμούς και πολιτικές διαδικασίες της αρχαιότητας οι οποίες αποτέλεσαν τη βάση του κοινοβουλευτισμού και γενικότερα της δημοκρατίας. Παράλληλα θα υπογραμμίζει τον εκφυλισμό του δημοκρατικού θεσμού , ο οποίος ήδη ξεκίνησε από την αρχαιότητα και συνεχίζει την καθοδική του πορεία και στις μέρες μας.

Οι μαθητές δύο σχολείων , αποφάσισαν να συνεργαστούν για την προώθηση της μητρικής τους γλώσσας θεωρώντας τη δράση αυτή αυτονόητη μεν για τους έλληνες μαθητές, δημιουργική και ξεχωριστή δε , στο πλαίσιο της εκπαιδευτική τους πορείας.

2017Οι μαθητές θα βιντεοσκοπηθούν στους χώρους των αντίστοιχων σχολείων και το video που θα δημιουργηθεί θα αποσταλλεί στην οργανωτική επιτροπή στην Ισπανία , όπου και θα διαγωνιστεί μετά από ψηφοφορία των σχολείων που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.

Οι πρόβες θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα , και παρόλο που ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος, όλοι ευελπιστούν για ένα καλό αποτέλεσμα.

 

Χρήσιμες ιστοσελίδες:

 https://sites.google.com/site/amuprolag/actividades/yo-conozco-mi-herencia-y-tu

 https://docs.google.com/document/d/1h7ec08hz4sJYCKBRmXw4ylECL1EBkO3aV7UdnQY2u5k/pub

 https://sites.google.com/site/amuprolag/

 http://estudiosclasicosmurcia.blogspot.com.es/

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση