Αντάμωσα δύο καθηγητές μου το Θανάση Χατζηλάκο και το Δημήτρη Γκούσκο. Έκλεψαν και οι δύο την παράσταση στην ηµερίδα µε τίτλο “Εκπαίδευση και Δηµοκρατία” με δύο προβοκατόρικες εισηγήσεις. Κρίμα αλήθεια που ο κ. Μπαμπινιώτης επέμεινε στο θέμα του χρόνου και δεν άφησε να ολοκληρωθεί η τελευταία εισήγηση.

Βρήκα και μία φίλη που περνάει δύσκολα, επειδή αγωνίζεται για την αλλαγή κι επιμένει να καινοτομεί σε δύσκολους καιρούς. Ο Χατζηλάκος μας θύμισε μια διαφάνεια από παρουσίαση των 90’s, όπου έγραφε ότι χρειάζονται δυο γενιές για να αρχίσει κάτι να αλλάζει.

Κοντεύουμε άραγε να περάσει η μία από τις δύο γενιές;

Το παλεύω μόνο 12 χρόνια. Κάπου στο 2000 επιβιβάστηκα στη σχεδία της Οδύσσειας, κάπου στο 2006 λύγισα και είπα θα τα παρατήσω. Τελικά ακόμα την “παλεύω” και τραβάω κουπί. Αλλά πολλές φορές νιώθω ότι ακόμα η γαλέρα μας είναι δεμένη στο λιμάνι.

Είναι γεροί οι κάβοι…

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δύο ομιλίες στη διεύθυνση www.sgt.gr/players/athensdialogues/greek.html κάπου στο 399 ξεκινά η παρουσίαση Χατζηλάκου. Ευχαριστούμε το φίλο pgavalakis για το link.

ΥΓ. Στο σημείο που αγλαϊζόταν η TerraComputerata στη γιγαντοθόνη της Στέγης κι ενώ έχω υψώσει το κινητό για μία αναμνηστική φωτό, με πλησιάζει μία υπάλληλος για να μου πει ότι απαγορεύεται η φωτογράφηση. Στο μεταξύ δίπλα μου ένα i-phone είχε βιντεοσκοπήσει όλη την παρουσίαση Χατζηλάκου… Ελάτε κύριοι, στην εποχή της επανάστασης των συλλογικών δικτύων υψώνετε απαγορευτικά τείχη; Μακάρι να ήταν μέσα κάποιοι που να τουιτάριζαν τις εντυπώσεις τους ζωντανά. Για ποιες ελευθερίες συζητούσαμε τελικά; Δεν θέλουμε γεμάτα τα αμφιθέατρα; Αφήστε μας επιτέλους ελεύθερους να διαδώσουμε εντυπώσεις, συναισθήματα, ιδέες. Ίσως αν δεν βάζατε φραγμούς στην ενημέρωση, το αμφιθέατρο να ήταν πιο γεμάτο. Υποθετικός λόγος του απραγματοποίητου…

4 σχόλια στο “Σήμερα στη Στέγη…”
  1. Γιατί δεν ρίχνεις κανένα μήνυμα, τηλέφωνο, tweet για τα σημαντικά; Ζήλεψα.

  2. Ο/Η terracomputerata λέει:

    Α Σωτήρη, θα σε μαλώσω… Υπάρχει πλήρης διαφάνεια στο καινούργιο μου κοσκινάκι http://politistika-d-ath.sch.gr . Ασε που καθόμουν δίπλα-δίπλα με μία κολλητή σου.

  3. Ο/Η Μαριάννα λέει:

    Μα πώς θα ξεκινήσει η επανάσταση, βρε Τερέζα; Χωρίς repression ? Προς το παρόν βέβαια, ακόμη το στάδιο του collective depression διανύουμε …

  4. Τις ομιλίες τις βρήκα εδώ: http://www.sgt.gr/players/athensdialogues/greek.html
    Θα τις παρακολουθησω μιας και ο χαρακτηρισμός “προβοκατόριες” είναι αρκετά …προβοκατόρικος 🙂
    Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση!

  5.  

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων