Ορατότητα ιστοτόπου – Αν θα εμφανίζεται το ιστολόγιο σας σε άλλους

Η ρύθμιση Ορατότητα ιστοτόπου σας δίνει τη δυνατότητα να καθορίσετε αν θα εμφανίζεται το ιστολόγιο σας στις μηχανές αναζήτησης αλλά και σε άλλους χρήστες.
Για τις μηχανές αναζήτησης έχετε υπόψην σας ότι το ιστολόγιο σας δεν θα εμφανιστεί αμέσως μετά την δημιουργία στα αποτελέσματα μιας μηχανής αναζήτησης, αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (αυτό εξαρτάται από την κάθε μηχανή αναζήτησης). Για να βελτιώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης της σελίδας σας στις πρώτες σελίδες των αποτελεσμάτων π.χ. με το όνομα του ιστολογίου σας, φροντίστε να υπάρχουν άρθρα που να περιέχουν το όνομα του καθώς και εξωτερικοί δικτυακοί τόποι που να παραπέμπουν σε αυτό.
Περισσότερα για τον τρόπο λειτουργίας μιας μηχανής αναζήτησης (google) θα βρείτε παρακάτω:

Για να περιορίσετε την πρόσβαση άλλων στο ιστολόγιο σας έχετε τις παρακάτω επιλογές:

  • Ορατό μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες αυτού του δικτύου. Μόνο μέλη του blogs.sch.gr μπορούν να δουν το ιστολόγιο σας.
  • Ορατό μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες αυτού του ιστολογίου. Μόνο όσοι είναι χρήστες του ιστολογίου σας (συνδρομητές κ.α.) μπορούν να το δουν.
  • Ορατό μόνο σε διαχειριστές του ιστολογίου. Μόνο εσείς και όσοι έχουν δικαιώματα διαχειριστή μπορούν να το δουν. Χρήσιμη επιλογή για όσο διαμορφώνετε το ιστολόγιο σας.

 

Ρυθμίσεις -> «Συζήτηση» ή Αποκτήστε τον έλεγχο στα σχόλια του ιστολογίου σας

Μέσω της διαχειριστικής σελίδας Ρυθμίσεις -> Συζήτηση μπορείτε να καθορίσετε το αν και πως θα επιτρέπεται να σχολιάζει κανείς τα άρθρα/ σελίδες του ιστολόγιο σας.
Προτείνουμε στα μέλη – ιδιοκτήτες ιστολογίων μέσω του διαχειριστικού μενού «Ρυθμίσεις –> Συζήτηση» να έχουν ενεργοποιημένα τα ακόλουθα:
Στην ενότητα Άλλες ρυθμίσεις σχολίων:
Σχόλια επιτρέπονται μόνο σε εγγεγραμμένα και συνδεδεμένα μέλη (Οι εγγραφές είναι απενεργοποιημένες. Μόνο μέλη του ιστοτόπου επιτρέπεται να σχολιάζουν.)
Στην ενότητα Να ειδοποιούμαι όποτε:
  • Υποβάλλεται σχόλιο
  • Υπάρχει σχόλιο για έλεγχο
Στην ενότητα Για να προβληθεί ένα σχόλιο:
  • Πρέπει να εγκριθεί από διαχειριστή