Η όμορφη πλατεία του Πύργου!

Καλημέρα φίλες και φίλοι,

στο σημερινό μας άρθρο θα ασχοληθούμε με την Κεντρική Πλατεία του πύργου ή όπως είναι επισήμως γνωστή, πλατεία “Σάκη Καράγιωργα”
pegasus_LARGE_t_242261_54203710


Η πόλη του Πύργου τιμά το Διονύσιο Καράγιωργα με την ονομασία της κεντρικής πλατείας της πόλης, μια από τις μεγαλύτερες κεντρικές πλατείες στη χώρα, σε Πλατεία Σάκη Καράγιωργα. Ο Διονύσιος Καράγιωργας γεννήθηκε το 1930 στον Πύργο. Εισήχθη στην Ανώτατη Βιομηχανική Πειραιά και αργότερα στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών της Αθήνας. Η πρώτη του επαφή με τα κοινά ήταν αρχικά στη Διεύθυνση Προγράμματος του υπουργείου Συντονισμού (1955 – 1956) κι έπειτα στη Διεύθυνση Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδας.

Παράλληλα εμπλουτίζει τις εμπειρίες του ερευνώντας επίκαιρα προβλήματα της οικονομικής πολιτικής και συνεργάζεται στη συγγραφή λημμάτων της Οικονομικής και Λογιστικής Εγκυκλοπαίδειας. Ακολουθώντας άλλους συναδέλφους του, αποφασίζει να μεταβεί για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Επιλέγει ως γνωστικό αντικείμενο τα Δημόσια Οικονομικά στο London School of Economics. Το 1962 γίνεται διδάκτορας και επιστρέφει στην Ελλάδα, στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου συνεχίζει την ερευνητική του δραστηριότητα. Τον επόμενο χρόνο γίνεται επιμελητής στην έδρα της Εφαρμοσμένης Οικονομικής στην Ανώτατη Βιομηχανική ενώ, επί κυβέρνησης Ένωσης Κέντρου και επί υφυπουργίας Συντονισμού Ανδρέα Παπανδρέου, ορίζεται γενικός γραμματέας της οικονομικής εξ υπουργών επιτροπής. Το 1964 αποσπάστηκε στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών ενώ ήταν ήδη υφηγητής της Δημόσιας Οικονομικής, συνεργάστηκε στην κατάρτιση του πρώτου πενταετούς προγράμματος οικονομικής ανάπτυξης της χώρας (1966 – 1970), συμμετέχοντας ενεργά στη διαδικασία σύνταξής του.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση