Μηνιαία αρχεία: Οκτώβριος 2024
Ολοημεράκια εν δράσει…EU CODE WEEK 4 ALL: Ας ταξιδέψουμε στην Ευρώπη- Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού
Το ολοήμερο τμήμα συμμετείχε με πολύ χαρά και ποικίλες δράσεις ,στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2024-2025 EU CODE WEEK 4 ALL με θέμα:
LETS TRAVEL AROUNT EUROPE – Ας ταξιδέψουμε στην Ευρώπη και κωδικό cw 24-F6jIZ
Στο ίδιο πρόγραμμα ,που έχει ενταχθεί σε ένα έργο etwinning, συμμετείχαν σχολεία από πολλές χώρες της Ευρώπης όπως: Ιταλία,Κροατία, Ουκρανία,Ρουμανία,Βουλγαρία,Ισπανία, Πορτογαλία,Γαλλία,Λιθουανία,Βέλγιο,Τουρκία και Κύπρος.
Όλες οι δράσεις μας έχουν ανέβει στο παρακάτω padlet:
Ολοημεράκια εν δράσει…Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων
Η 9η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων.
Αν και πλέον η επικοινωνία των ανθρώπων γίνεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό με τα ηλεκτρονικά μηνύματα, ποτέ δεν ξεχνάμε τον σημαντικό ρόλο που έπαιξαν τα ταχυδρομεία στην επικοινωνία των ανθρώπων αλλά και τη σημασία των γραμματοσήμων στο υπέροχο χόμπι του φιλοτελισμού!
Ευχαριστούμε το sakidio για το εξαιρετικό βίντεο και τα φύλλα εργασίας και το Μπλε Τετράδιο για το έντυπο Αποστολέας- Παραλήπτης.
Ολοημεράκια εν δράσει…Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων…
Η 1η Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη στους ηλικιωμένους δηλαδή στον παππού και τη γιαγιά!
Πολύ αγαπητά πρόσωπα για όλα τα παιδιά και οι εργασίες μας, για δυο μέρες που τους αφιερώσαμε ,έγιναν με μεγάλη χαρά.
Παρακολουθήσαμε μια ενημέρωση για την τρίτη ηλικία και τα προβλήματά της, από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας E Bug καθώς και πώς μπορούμε να τους φροντίζουμε .
Ακούσαμε τραγούδια για τον παππού και τη γιαγιά και κάναμε χειροτεχνίες για να τους πούμε με τον τρόπο μας ένα ευχαριστώ για την φροντίδα που μας παρέχουν και την αγάπη που μας δίνουν.
Ολοημεράκια εν δράσει…Τα παιχνίδια της αυλής στην τάξη μας!!!
Τα παιδιά πάντα τα γοητεύει το παιχνίδι στην αυλή του σχολείου μας με τα χώματα, τα φύλλα και τα δέντρα και τον μικρόκοσμο που τα περιβάλλει όπως τα σαλιγκαράκια ,τα μυρμήγκια ,τις κάμπιες κτλ.
Έτσι λοιπόν οι πρώτες μας δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του Σεπτέμβρη ήταν σχετικές με αυτά τα υπέροχα πλάσματα .
Παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο, κάναμε χειροτεχνίες ,ακούσαμε τραγούδια,διαβάσαμε βιβλία και δημιουργήσαμε έναν φανταστικό μικρόκοσμο μέσα στην αίθουσά μας!!


































































































