Ομαλή Μετάβαση των Νηπίων από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο

      Η κάθε μεταβατική περίοδος είναι μια «γέφυρα» από μια κατάσταση της ζωής μας σε μία άλλη και επηρεάζει όλη την οικογένεια.

   Η πρώτη επαφή του παιδιού με το σχολείο αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός τόσο για το ίδιο, όσο και για τους γονείς του και πολύ συχνά οι «πρώτες» εντυπώσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στην υπόλοιπη σχολική ζωή. 

   Είναι σημαντικό οι γονείς να προσπαθήσουν να ελέγξουν και να μειώσουν το δικό τους άγχος, τις αμφιβολίες και τις ανησυχίες τους, που δημιουργούν με τη σειρά τους, την αίσθηση ανασφάλειας στα παιδιά.

Με θετική σκέψη και αισιοδοξία να αντιμετωπίσουν τη νέα κατάσταση, περνώντας τους το μήνυμα ότι τα εμπιστεύονται και ότι είναι κοντά τους σε όλη τη διαδρομή της προσαρμογής τους.

Φέτος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών τα νήπια που φοιτούν στα Νηπ/γεία μας, δεν έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πρόγραμμα Ομαλής Μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο.

Για αυτό τα Νηπιαγωγεία της περιοχής μας, Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών, Νηπ/γείο Βαρειάς, Αγίας Μαρίνας και Χαλίκων, με τη στήριξη της Συντονίστριας Εκπ/κού Έργου κας Συκά Χρυσάνθης, διοργάνωσαν (20/4/2021) ενημερωτική τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης για τους γονείς των παιδιών που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α΄Δημοτικού, το νέο σχολικό έτος 2021-22, με θέμα :

“Σχολική Ετοιμότητα-Μετάβαση από το Νηπ/γείο στο Δημοτικό Σχολείο”.
Καλεσμένος εισηγητής ο κ. Τσάκαλος Μιχάλης, Δάσκαλος- Ψυχολόγος, Οργανωτικός Συντονιστής Εκπ/κού Έργου του 2ου ΠΕΚΕΣ Β. Αιγαίου.

Ένα κουκλοθέατρο για τους μικρούς μας μαθητές που έχουν άγχος για το Δημοτικό Σχολείο.

από Δήμου Μαρία