απ` το πεδίο της σχολικής πράξης – Αναστάσιος Τασινός

Το εκπαιδευτικό μου έργο

Το εκπαιδευτικό μου έργο

Αναστάσιος Αγ. Τασινός

22 Ιανουαρίου 2020

Για να δείτε το βίντεο πατήστε επί της οθόνης

Εργάστηκα στη Δημοτική Εκπαίδευση τριάντα δύο χρόνια, εκ των οποίων τα είκοσι πρώτα χρόνια ως δάσκαλος, τα οχτώ επόμενα χρόνια ως διευθυντής και τα τέσσερα τελευταία χρόνια ως σχολικός σύμβουλος. Οι τρεις αυτές διαφορετικές θέσεις ευθύνης, μου έδωσαν τη δυνατότητα – με τη βοήθεια και των σπουδών μου –  να καταθέσω μια συνθετική εικόνα, για το παιδαγωγικό, διδακτικό και διοικητικό έργο του σχολείου.

Οι πολύ καλές παιδαγωγικές σχέσεις που είχα με τους μαθητές μου και οι πολύ καλές συνεργασίες που είχα με τους γονείς τους, ευνόησαν τις καινοτόμες και δημιουργικές δραστηριότητες, μέσα και έξω από την αίθουσα διδασκαλίας. Αρκετές από τις δραστηριότητες αυτές, είναι δημοσιευμένες στο Διαδίκτυο.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να διαβάζουν το συγγραφικό μου έργο απ` το Ιστολόγιό μου στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και να βλέπουν τα εκπαιδευτικά μου βίντεο απ` το Κανάλι μου στο YouTube.

Με τα βιβλία, τα άρθρα και τα βίντεο που έχω δημοσιεύσει, νιώθω να έχει ολοκληρωθεί ένας κύκλος εκπαιδευτικών θεμάτων, που πηγάζει κυρίως απ` το πεδίο της σχολικής πράξης.

Ένας κύκλος, που γράφτηκε με τη «γλώσσα του δασκάλου», με κύριο στόχο να συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερα με τους νέους, να τους προβληματίσει και να τους βοηθήσει στο καθημερινό τους έργο.

Παράλληλα, ο κύκλος αυτός μπορεί να φανεί χρήσιμος στους φοιτητές των Παιδαγωγικών Σχολών, στους επιμορφωτές των εκπαιδευτικών, στους γονείς των μαθητών, στους φίλους των Ελληνικών παραδοσιακών χορών και γενικά σε όσους ενδιαφέρονται για εκπαιδευτικά θέματα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω, ότι αισθάνομαι μια ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για το ενδιαφέρον που προκαλούν οι δημοσιεύσεις μου στην εκπαιδευτική κοινότητα.

22 Ιανουαρίου 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων